Wpis z mikrobloga

@mikolajrej: Przecież oni z tym nic nie zrobią. Kaczyński nie jest głupi, od początku było wiadomo że ta ustawa to niekonstytucyjny bubel zjechany równo przez wszystkie organizacje prawnicze i pozarządowe w kraju, a nawet przez biuro legislacyjne i BAS, których nie dopuszczano do głosu na komisjach.

To tylko pokazuje zuchwałość i nieobliczalność PiSu, bo szczerze nie mam pojęcia co oni teraz wymyślą.
@sebawo: KOD jaki jest każdy widzi ( ͡° ͜ʖ ͡°). Poza tym tryb w jakim oni tą ustawę pchali był skandaliczny i nie wiem jak im ale mi właśnie o to chodzi, że tak jak mieli w dupie wszystkie ekspertyzy podczas procesu legislacyjnego, tak teraz wyłożą wafla na wyrok TK.
@cichy1405: Prawda jest taka, że i PiS i PO mają na koncie takie rzeczy, o których przeciętnemu Kowalskiemu się nie śniło, więc gdy przychodzi co do czego żadna z tych partii nie decyduje się na jakieś większe rozliczenie, trybunał stanu itd. PiS przecież z łatwością mógłby znaleźć coś na PO-wców, tymczasem zajmuje się swoimi sprawami. Do tego, ilekroć Kukiz'15 próbuje przepchnąć ustawy, które przyczyniłyby się do zwiększenia lustracji, ułatwień w kierunku