Wpis z mikrobloga

#wroclaw #dostawcainternetu #isp

Ahoj, na nowym mieszkaniu muszę się zdecydować na dostawcę internetu.

Dostępnych mam: FineMEDIA, MOICO, Orange, KORBANK, GLOBAL MEDIA

Aktualnie korzystam z Neostrady z Orange i jestem średnio zadowolony.

Ktoś z Mirków korzysta, z którejś z wymienionych firm i może mi podesłać info jaki jest lag chociażby do onetu? ;) Nieustannie gram w cs'a i wolę mieć wolniejsze łączę, ale za to stabilne i z niskim lagiem. U siebie mam teraz lag na poziomie ok. 33 ms do onetu.

Druga sprawa; jak wygląda awaryjność powyższych? Nie pamiętam które, ale co najmniej 3 z powyższych oferują podłączenie do światłowodu.
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JohnMarkII: moico średnio 16ms w tej chwili. chociaż do po południu miałam lagi w lolu, nie wiem czy to wynikało z ich serwerów czy internetu.

nie wypowiem się na temat awaryjności, bo korzystam mniej więcej od tygodnia
  • Odpowiedz
@JohnMarkII: @Madlen_: jeżeli chodzi o awaryjność moico to od miesiąca jest spokój, ale w grudniu miałem co 2 dni tryb awaryjny i brak tv i internetu, w styczniu tylko braki tv. Obsługa klienta na tragicznym poziomie.
Aktualnie - póki co jest ok - prędkości nie zwalniają, ale zdarza się, że mam desynchro obrazu z dźwiękiem w tv. (Wszystko po swiatlowodzie)
  • Odpowiedz
@jack-lumberjack: tu gdzie teraz jestem nie, co więcej kilka lat temu zaproponowali większą przepustowość, później jeszcze większą - chyba DO 80mb/s, oczywiście i tak wiedziałem, że będzie max 40mb/s - i teraz niespodzianka, po roku czasu jak zaczęło codziennie kilka razy rozłączać net to po wizytacji techników infolinia stwierdziła, że jednak łączę nie daje rady z taką przepustowością i muszą mi obniżyć, żeby było stabilne. Z tego co pamiętam o
  • Odpowiedz