Wpis z mikrobloga

Mircy potrzebuje zmienic bank. Od dluzszego czasu jestem teraz w DB, ale chyba przesadzaja z oplatami. Konto zakladalem, jak oplat nie bylo wcale, a teraz dycha jesli nie zrobie transakcji za 700zl. Jest cos godnego polecenia? Koniecznie potrzebuje karte umozliwiajaca dokonywanie platnosci w internecie.
#banki
  • 11
@zefj: Nie wiem jak w Aliorze wygląda zwykłe konto, ale sprawdź. Ja korzystam z konta wyższej jakości, mam "za darmo" wypłaty wszędzie na świecie, przelewy, prowadzenie, chyba nawet kilka przelewów natychmiastowych, nie płacę za kartę ani rachunek w euro, a kartę mam elegancką, wypukłą, wszędzie gdzie chcę w internetach płacę. Za darmo oznacza jakieś właśnie limity transakcji, przelewy poza bank się w to wliczają, więc nawet nie pamiętam kiedy ostatnio placilem
@idziol: karty walutowe nie są darmowe, bo kosztują 10zł jednorazowo
@zefj: ze swojej strony mogę polecić bank Millennium, jedna transakcja kartą miesięcznie i wpływ z banku zewnętrznego na min. 1000zł i masz darmowe konto, kartę, bankomaty i tak dalej; warunek z tysiącem złotych dotyczy tylko osób powyżej 26 roku życia
@zefj: poluj na promocję w BZWBK - ja założyłem u nich konto właśnie po ucieczce z DB (ten sam powód - przegięli z tymi warunkami) - normalnie karta kosztuje 7zł/msc ale są promocje u nich często, że za friko na rok/półtora.
Działa online MC oczywiście
@zefj Cóż, to jest na tyle przydatne na ile ludzie chętnie biorą udział w wypełnianiu. Jeśli nie skorzystasz to może chociaż zaplusuj, może z czasem więcej ludzi dołoży swoją cegiełkę i będzie to stanowiło przydatną bazę do porównania kont.