#mgsv #metalgearsolid #gry jestem około 50% w grze, dostaje już misję na extreme i total stealth, ostatnia misja główna to wizyta w tej izolatce gdzie musiałem wszystkich wystrzelać. Mam parę pytań - gdzie znaleźć gościa, który specjalizuje się w tłumikach? - jak zwiększyć poziom R&D? Wysyłać do bazy ludzi A++ i ich przypisywać do R&D czy lepiej auto-sortować wszystkich? - dlaczego w misji w tym laboratorium Snake miał bardziej wystający ten róg w głowie i ubranie podstawowe czyli te szmaty z początku gry i rękę podstawową? To jakoś związane z fabułą? Przyznam się, że nie słucham tych kaset, może tam to gdzieś było? - modyfikacje do broni - skąd to brać? Musze kupować bronie inne i wtedy mam modyfikacje dostępne czy jakiś gościu jak "gunsmith assault rifle" to wymyśla?
Btw. mistrzowska gra, nabiłem chyba z 60 godzin do tej pory, dalej nie nudzi i aż chce się grać, tym bardziej po trailerze drugiego rozdziału. Najbardziej denerwująca rzecz to wg. mnie te przeloty helikopterem.
@cordant: A drugi rozdział prawie kompletnie nie ma fabuły i będzie to powtarzanie wykonanych już misji ( ͡°͜ʖ͡°), więc może zacząć nużyć, mnie zmudziło i po prostu obejrzałem to urwane zakończenie w internetach.
@Czerwonoswiatkowiec: te misje extreme i total stealth troche trudne sa, ale w sumie i tak planuje poprzechodzic jak najwiecej zeby wydluzyc sobie rozgrywke, tzn poprzechodzic wczesniejsze misje ze wszystkimi wytycznymi. Na przyklad z tych trudniejszych misji przeszedlem juz walke z Quite i to dosc szybko, bo #!$%@? ja czolgiem :D Emblemat żółwia, rank S, dziekuję. No i kostium Sniper Wolf ( ͡°͜ʖ͡°)
@cordant: Tłumiki misja 38, w menu wyboru misji nad mapami teren masz podświetlone czego nie zebrałeś w danej misji (specjaliści i blueprinty)
Co do rogu chodzi o stan psychiczny Snakea, gra ma ukryty system karmy, jeżeli zabijasz wrogów i np. zwierzęta dostajesz ujemne punkty i w końcu dostajesz długi róg i jesteś cały czas pokryty krwią, zbudowane bomby atomowej wrzuca statu demona z miejsca. Można to cofnąć ale zajmuje trochę czasu.
@coolface: Odwiedzanie Animal Conservation Platform zmniejsza twoje demon pointy o około 1000, gdzie za zabicie wroga masz +100. Jeżeli nie podoba ci się zbyt wystający róg to odwiedzasz zwierzątka, powtarzasz misje w której zabierasz White Mambe ( Eliego) i fultonujesz tyle dzieciakow ile sie da, dlatego że za nich także jest spory bonus do zmniejszenia demon pointow. Zrobisz tak ze 2-4 razy i rog zmniejszy sie na 100%.
@coolface: No i nie zapominajmy że za każdym razem kiedy zamieniamy się w Demon Snake'a (Wielki róg, ubrania całe w krwi bez możliwości zmycia) to po zejściu z tego statusu potrzeba coraz więcej punktów. Z reguły zawsze używam tranqualizera ale zdarzyło się byc demon snake'em choć tylko raz. Potem nawet jak na siłe zabijałem ludzi to nie mogłem do tego dojść. Liczba potrzebnych punktow drastycznie wzrasta za kazdym razem.
@coolface Ja swój dostałem za latanie po FOB. Bez brennana i zabijania nie ma opcji przejsc FOB na maxymalnym lvl. Dobrze że już się nie bawię w inflitracje innych baz. (⌐͡■͜ʖ͡■) EDIT: No chyba że jest event i chce dostać nowy uniform to wtedy już full rambo mode i zabijanko bez skrupułów (Iron blue uniform dla snake'a w tym evencie jest przecudowny)
- gdzie znaleźć gościa, który specjalizuje się w tłumikach?
- jak zwiększyć poziom R&D? Wysyłać do bazy ludzi A++ i ich przypisywać do R&D czy lepiej auto-sortować wszystkich?
- dlaczego w misji w tym laboratorium Snake miał bardziej wystający ten róg w głowie i ubranie podstawowe czyli te szmaty z początku gry i rękę podstawową? To jakoś związane z fabułą? Przyznam się, że nie słucham tych kaset, może tam to gdzieś było?
- modyfikacje do broni - skąd to brać? Musze kupować bronie inne i wtedy mam modyfikacje dostępne czy jakiś gościu jak "gunsmith assault rifle" to wymyśla?
Btw. mistrzowska gra, nabiłem chyba z 60 godzin do tej pory, dalej nie nudzi i aż chce się grać, tym bardziej po trailerze drugiego rozdziału. Najbardziej denerwująca rzecz to wg. mnie te przeloty helikopterem.
obowiązkowa tapeta każdego fana ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@cordant: A drugi rozdział prawie kompletnie nie ma fabuły i będzie to powtarzanie wykonanych już misji ( ͡° ͜ʖ ͡°), więc może zacząć nużyć, mnie zmudziło i po prostu obejrzałem to urwane zakończenie w internetach.
Co do rogu chodzi o stan psychiczny Snakea, gra ma ukryty system karmy, jeżeli zabijasz wrogów i np. zwierzęta dostajesz ujemne punkty i w końcu dostajesz długi róg i jesteś cały czas pokryty krwią, zbudowane bomby atomowej wrzuca statu demona z miejsca. Można to cofnąć ale zajmuje trochę czasu.
Dzięki za wyjaśnienie z tym rogiem, widzę że dobrze znasz ta grę :) jak będę miał jakieś pytania to mogę na pw pisać?
btw Side opy z modyfikacjami są gdzieś na samym początku w okolicy 10-15 misji