Aktywne Wpisy

Salido +680
Minął 1. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
5 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
5 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
5 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
5 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-433025-25
Pobierz
Jakie tytuły to dla Was gry 10/10?
Bez znaczenia platforma czy rok wydania.
#gry #grypc #playstation #ps5 #ps4 #xbox #xboxone #xboxseriesx #nintendo #nintendoswitch #pcmasterrace
Bez znaczenia platforma czy rok wydania.
#gry #grypc #playstation #ps5 #ps4 #xbox #xboxone #xboxseriesx #nintendo #nintendoswitch #pcmasterrace

Próbowałem pokombinować i jakoś zapisać ten output jako słownik, ale nie wiem jak to ugryźć.
Tutaj kod http://pastebin.com/gsNn9kVA
Ale skoro pytasz to: http://pastebin.com/MkcfY4Bj (not tested)
Ale nadal — nie powinieneś chcieć czegoś takiego robić.
{'wiersz2': 'wartosc2', 'wiersz5': 'wartosc5', 'wiersz3': 'wartosc3', 'wiersz1': 'wartosc1', 'wiersz4': 'wartosc4'}Mam dwa pytania, jeśli można:
1. Dlaczego kolejność wartości w słowniku jest taka jak powyżej, mimo, iż w rzeczywistym pliku csv są w szeregu 1-5?
Spotkałem się już z takim "gubieniem kolejności" wcześniej i zastanawiało mnie to, ale jeszcze nie zdążyłem
@Dar_Q: słownik jest listą hashową. Ona nie ma kolejności (technicznie kolejność kluczy wynika z obliczonych wewnętrznie hashy dla kluczy).
Więc musisz użyć tablicy, a nie słownika. I tak kod
Do tej pory "szkielet" zarówno listy jak i słownika tworzyłem sobie szybko w Excelu i wklejałem do interpretera deklarując te zmienne i to wszystko cały czas działa.
Jedynym moim problemem teraz było ominięcie tworzenia słownika w Excelu za pomocą formuł, tylko chciałbym, aby python sam sobie zrobił z tego csv słownik.
Kod, który mi
@Dar_Q: cóż, normalnie bym polecił przemyślenie Twojego rozwiązania, ale skoro…
@morsik: Tutaj polemizowałbym. W klasycznym problemie X/Y chodzi o szukanie "na siłę" rozwiązania, które tak naprawdę nie jest rozwiązaniem głównego problemu. W moim przypadku problem główny jest już rozwiązany (przyporządkowywanie cen do produktów) a szukam jedynie usprawnienia, czyli rozwiązania konkretnego problemu z łatwym przekształceniem pliku csv na słownik.
Nie mam wpływu na to, jak dostaję te dane wejściowe (csv) a dalsze przetwarzanie ich, żeby doprowadzić