Aktywne Wpisy
mirko_anonim +5
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ja 32 lvl w tym roku. Moja #rozowypasek skończyła 28. Jesteśmy ze sobą od 2 lat. Mieliście już rozmowę o dzieciach? Jak przez to przebrnąć? Moja cały czas naciska, że ją już praca w banku męczy. Chce bachora, bo nie wie ile jej jeszcze placówka będzie działać, bo jej zegar biologiczny tyka, bo dziecko po 30 to będzie z downem itp. #!$%@? mnie to już, bo nie jestem na
Ja 32 lvl w tym roku. Moja #rozowypasek skończyła 28. Jesteśmy ze sobą od 2 lat. Mieliście już rozmowę o dzieciach? Jak przez to przebrnąć? Moja cały czas naciska, że ją już praca w banku męczy. Chce bachora, bo nie wie ile jej jeszcze placówka będzie działać, bo jej zegar biologiczny tyka, bo dziecko po 30 to będzie z downem itp. #!$%@? mnie to już, bo nie jestem na
Rozejść się?
- Tak 61.4% (561)
- Nie 7.1% (65)
- Zrobić bachora 17.3% (158)
- Zrobić bachora później i przetrwać gadanie 14.2% (130)
Teuvo +370
#wykop przywróćcie plusujących na wierzch na wersji webowej tak jak było wcześniej, biauek kogoś ty zatrudnił, cholerne gamonie to się w głowie nie mieści co wy robicie z tym portalem (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Kilka dni temu pytalem na mikro, dlaczego robiąc funkcję remember me, nie jest generowane ciasteczko. Otóż sytuację z ciasteczkiem dało się rozwiązać. Już się generuje. Problem jest teraz inny, jeżeli wywalam ciasteczko PHPSESSID, a REMEMBERME nadal jest ważne, to użytkownik zostaje wylogowany. Czyli wychodzi na to, że #symfony2 nie sprawdza czy jest ciasteczko REMEMBERME, a użytkownik jest zalogowany tylko tyle czasu ile sesja jest aktywna. W jaki sposób zmusić #sf2, aby nie wylogowało użytkownika po zakończeniu sesji,a dopiero gdy ciasteczko REMEMBERME przestanie być ważne?
Załączam też gista z formularzem, ustawieniami security.yml i SecurityController.php (liniki 57-70), w którym to generuję ciastko rememberme.
https://gist.github.com/miedzwin/6c84a5cceac376423ed8
Z symfony pracuję dopiero od kilku miesięcy, więc proszę o wyrozumiałość, dopiero się uczę…
#php #webdev #webdevhelp
Dodając opcję remember me, ustawiamy czas ważności ciasteczka na dzień/tydzień/miesiąc i podczas logowania użytkownik otrzymuje 2 ciasteczka: PHPSESSID i REMEMBERME. Teraz ma to działać tak, że użytkownik nie zostanie wylogowany, zanim ciasteczko REMEMBERME jest ważne. Jak rozumiem jeżeli ciasteczko PHPSESSID traci
Tak więc nadal gdzieś tkwi błąd w moim kodzie, z powodu którego framework nie zwraca uwagi jest ciastko remember me ustawione czy nie.
Taka sama wartość jest na serwerze testowym :)
Nie wiem czy poprawnie rozumiem jak działa remember me, ale moim zdaniem ma być tak:
a) 'remember me' jest odznaczone = jestem zalogowany póki trwa sesja (wylogowuje mnie, jak PHPSESSID traci ważność).
b) 'remember me' jest zaznaczone = jestem zalogowany, póki ciasteczko REMEMBERME jest ważne.
Jeżeli wszystko zależy od