Wpis z mikrobloga

@FuriousPredators: #allegro #januszebiznesu. Mirki i Mirabele mam maly problem potrzebuje pilnie kupic do budy pc wentylator. Zakupilem w niedziele na alllegro od uzytkownika AAB wybralem list polecony priorytetowy. W opisie aukcji ze wysyla niezwlocznie wyswal dzisiaj we wtorek w dodtatku in postem to bedzie tydzien szlo ;/
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FuriousPredators: List polecony? polecony. Nie żyjemy w XX wieku, poczta polska nie ma już monopolu na nazwę list polecony. Trzeba było zapytać, jeśli sprzedawca tego nie zaznaczył (nie bez powodu wiele firm zaznacza, że wysyła poczta polską, chociaż wcale nie musza tego robić) lub wybrać inna opcję. Już inna sprawa, ze przy pilnych zakupach nie robi się tego przez internet.
  • Odpowiedz
@FuriousPredators: Nie jestem, ale wiuem na czym polega usługa inpostu na allegro. Jest to całkiem inna usługa niż samej fimy. Jeśli nie zaznaczył, że wysyła pp, to mógł spokojnie wysłać inpostem, przy czym nie ma wtedy darmowego zwrotu.
  • Odpowiedz
y. Pozatym tam byla opcja wyboru in postu

@FuriousPredators: Jesli nie ma (nie wiem, może tak jest), to niech autor pisze reklamację, że miała być przesyłka priorytetowa a nie jest.
Nie był do wyboru inpost, tylko Allegro Polecony InPost, to specjalna usługa allegro i inpostu. Wbrew pozorom, to sa dwie różne rzeczy. Znam wiele osób, które wysyłają inpostem, ale nie maja ochoty korzystać z tego "dobrodziejstwa"

Zwróćcie uwagę, ze ma
  • Odpowiedz
DOSTAWA
Zamówione towary AAB dostarcza na terenie całej Polski za pośrednictwem (na każdej aukcji przedstawione są dostępne dla danej oferty opcje wysyłki):
- Poczty Polskiej (listy polecone priorytetowe, Paczka 48, E-przesyłka)
- InPost (listy polecone ekonomiczne, listy ekonomiczne, listy priorytetowe, Paczkomaty 24/7 - odbiór w paczkomacie)

Ze strony "o mnie"
Możesz się czepić, że polecone priorytetowe sa tylko PP
  • Odpowiedz
@lukglo86: Ja pierniczę, chyba nie czytasz, przecież jak wół napisałam, że moze się czepić sprzedającego, że polecone priorytetowe ma tylko przy poczcie polskiej.
  • Odpowiedz