Wpis z mikrobloga

@lechwalesa: Macierewicz mówi że ja jestem symbolem zdrady a ja mówię że Macierewicz jest symbolem nawiedzonej tępoty politycznej .
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lechwalesa: Panie prezydencie skoro Pana Macierewicz jest symbolem politycznej tępoty, to jak określi Pan sam siebie? Chyba, że chodzi Panu o to, że on nigdy się nie dogadał z "komuchami" więc jest tępy politycznie, a że chciał ich rozliczyć to jest symbolem politycznej tępoty?
  • Odpowiedz
@bezimienia90: Różnica pomiędzy Panem "Prezydentem" - jak już odnosisz się do tytułu to bądź łaskaw pisać Wielką literą - a Macierewiczem jest znacząca. Współpraca z "komuchami" nie jest zdradą Państwa, ujawnianie tajnych agentów wojskowych, którzy przebywali na czynnej służbie poza granicami naszego kraju - to już jest zdrada, zdrada tych którzy czynnie służyli! Pokaż mi choć jeden inny kraj, który otwarcie mówił o swoich służbach wojskowych i chwalił się tym
  • Odpowiedz
@kunghan: Co do Pana Prezydenta to masz rację, nawet o takim prezydencie jak Wałęsa. Cytując śp. Panią Walentynowicz, nie w prost bo nie chce mi się szukać, ale przesłanie jest to samo, pytała Ona w roku 1995 które obietnice spełnił Wałęsa w czasie swojej prezydentury, może Ty mi odpowiesz? Odnośnie współpracy z komuchami to rozumiem, że Ci którzy po 1945 roku skazywali polskich patriotów na śmierć to też walczyli o
  • Odpowiedz
@bezimienia90: Co do współpracy z komuchami, mam na myśli Wałęsę, który być może współpracował - jednak nikogo na śmierć nie posyłał. Odwróćmy trochę sytuację, co gdyby Wałęsa nie podpisał dokumentów, jak kształtowała by się obecnie nasza historia? Ilu historyków tyle teorii, prawdy nigdy nie poznasz. Trochę jak z Jaruzelskim, wprowadził stan wojenny źle, zbrodniarz, ruski pachołek, nie wprowadziłby - nie wiadomo co by się stało. Co do żołnierzy wyklętych -
  • Odpowiedz