Wpis z mikrobloga

• 2
Przyszły mi dzisiaj części do kompa którego mam u rodziców i od czasu do czasu coś na nim robię.
Płyta intel Z97-G43, procesor Intel i3-4170 i kości pamięci Kingston Hyperx ddr3 cl10 1600. mam stary zasilacz Chieftec 400w. komputer odpala się na sekundę. wentylatory się obracają przez chwilę i tyle. próbowałem resetowac bios. zamieniać kości i tylko na jednej odpalić. odłączone mam wszystko od plyty prócz chłodzenia, zasilacza i kabel od przycisku ON. Czy ktoś ma jakiś pomysł co może być nie tak? na płycie głównej jest jeszcze miejsce na kabel z końcówką 8-pin. z zasilacza zostały mi nie podłączone kable z końcówkami 6 i 4 pin.
#komputery #komputer #pcmasterrace
Nizki - Przyszły mi dzisiaj części do kompa którego mam u rodziców i od czasu do czas...

źródło: comment_TRRHgbDHjt6b07tktnmIhonL5tHNNcur.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Nizki: do tego gniazda 8-pin mozesz tez wsadzic 4-pinowy kabel. Zrob to i sprawdz. W instrukcji do pluty glownej masz na pewno jak wsadzic ten kabel.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@ZetarXenil: kolega :) na tym kompie jedyna gra jak będzie odpalana do pasjans :)

@plnk: czy będzie to wielki problem jeżeli na tym kompie nie będę gry odpalane praktycznie w ogóle?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@plnk: w moim dziwnym toku myślenia wydawało mi się że będzie lepiej jak chłodzenie będzie brało chłodniejsze powietrze z zewnątrz.
  • Odpowiedz
@Nizki: To dzięki koledze przepłaciłeś o parę stówek, bo do tego proca wystarczy najtańsza płyta na H81 za 180zł. Z97 to są topowe płyty do podkręcania, a nie do komputerów biurowych.
  • Odpowiedz