Wpis z mikrobloga

Hej! Jako, że w ostatnim patchu naprawili tworzenie sezonów to stworzyłem testową rundę rajdową.

Parę informacji:
- zaczyna się dziś, a kończy w kolejną niedzielę - 14 lutego o 23:59
- są wyłączone wszelkie restarty - rajd to rajd, nie hotlapowanie.
- możesz wynająć samochód, tylko że będzie on bez usprawnień (wolniejszy)
- efektywność naprawy samochodu zależy od Waszych mechaników pozyskanych w karierze.
- tymczasowo liga jest otwarta dla wszystkich
- poniżej jest rozpiska odcinków

Jeśli Wam to pasuje to zapraszam do zapisania się tutaj: https://www.dirtgame.com/uk/leagues/league/27815/rl-wykop-pl

Piszcie czy Wam się podoba taki tryb rozgrywki i propozycje dla potencjalnego sezonu.

Miłego rajdowania.

#dirtleague #dirtrally #simracing
zacmiony - Hej! Jako, że w ostatnim patchu naprawili tworzenie sezonów to stworzyłem ...

źródło: comment_qD0pyaebEC1P0lbnhT7I9Akeow7W5XGr.jpg

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zacmiony: Fajnie, mi się podoba. A jakie samochody? BTW- to znowu jest tak, że online bierze pod uwagę ulepszenia z kariery? Wydawało mi się, że kiedy wychodziła finalna wersja, zostało to zmienione..?
Ja w karierze mam na razie 4 początkowe samochody, czyli pewnie będę jechał "golasem"- ale co tam, nie będę płakał :)
Ale można zrobić save'a na serwisie, tak?
  • Odpowiedz
@zacmiony: To akurat dobra informacja- im mniej takich "głupot" tym równiejsze szanse. Jak przegram i przyjadę ostatni, to chcę wiedzieć, że po prostu byłem gorszy od wszystkich, a nie że miałem gorszych mechaników, albo samochód bez ulepszeń... to jest bez sensu.
  • Odpowiedz
@chuckd: Tak, tylko mechanicy to nie jest jakaś duża inwestycja, a pozwala normalnie naprawić samochód i jechać kolejne pętle bez irytacji. Gdy ich nie ma - nawet nie dzwoniąc przez cały rajd - ciężko sprowadzić samochód do seryjnego prowadzenia.

Ulepszenia samochód są trochę bardziej wymagające, ale gdybyśmy jechali cały sezon, to tylko jedną klasą / samochodem, a żeby ulepszyć samochód na 100% wystarczy przejechać np. custom event na 5 rund
  • Odpowiedz
żeby ulepszyć samochód na 100% wystarczy przejechać np. custom event na 5 rund i 5 odcinków.

@zacmiony: Powaga? Ja myślałem, że muszę go mieć w karierze i przejechać nim ileś tam rajdów... To jak to jest liczone w takim razie? Chodzi o ilość odcinków przejechanych?

Bardziej chodziło mi o to, że mogą być mechanicy, mogą być ulepszenia, byle dało się to ustawić z poziomu tworzenia rajdu i żeby wszyscy mieli
  • Odpowiedz
@chuckd: Co do ulepszenia samochodu, to jest dokładnie tak jak mówisz. Głównie tak - o ilość odcinków - tylko jeszcze szybkość upgrade zależy od perków Twoich mechaników. Jeśli mniej więcej jeśli ustawisz custom event na 5 rajdów, po 5 odcinków to masz samochód usprawniony na 100%.

Bardziej chodziło mi o to, że mogą być mechanicy, mogą być ulepszenia, byle dało się to ustawić z poziomu tworzenia rajdu i żeby
  • Odpowiedz
@zacmiony: Jasne, rozumiem. Tak jak mówiłem- nie będę marudził. A już na pewno nie bierz tego do siebie :) Nie rozumiem pewnych decyzji Codemasters w tej grze, ale w sumie to ich gra, więc robią co chcą.

Jeszcze jedno merytoryczne pytanie- rozumiem, że ulepszanie samochodu jest możliwe tylko wtedy, gdy mam go w garażu, tak? Tak byłoby logicznie, ale wolę podpytać- może wiesz?
  • Odpowiedz
@zacmiony: Kurcze, zapisałem się, zacząłem jechać i mi się gra na ostatnim etapie przed Finlandią zawiesiła. Teraz mam tylko możliwość startu od nowa ze wszystkimi zniszczeniami ( ͡° ʖ̯ ͡°) Wołaj jak się następny event zacznie.
  • Odpowiedz
@RealAKP: Finlandią?

Po crashu wrzuciło Cię na start pierwszego odcinka z wszystkimi uszkodzeniami dotychczas? Tej mechaniki jeszcze nie znam...
Polecam od czasu do czasu robienie spójności plików na steam, tym bardziej gdy gra leży na talerzowym dysku.
  • Odpowiedz
@zacmiony: Na ostatnim odcinku Niemiec. Chciałem zmniejszyć trochę ustawienia grafiki i wlazłem w ustawienia ekranu przypadkowo, a grałem na Oculusie, dlatego wywaliło. A mechanika sama w sobie jest bardzo dobra, bo eliminuje cwaniaków co by robili alt+f4 żeby restartować etapy ;)
  • Odpowiedz
@zacmiony: no i pięknie! :) Czyli jednak działają te zmiany, które wydawało mi się, że zostały wprowadzone po wydaniu pełnej wersji? Jestem po pierwszych treningach i jestem lekko przerażony- w karierze jestem w świecie Opla Kadetta, a tu takie prędkości! Ale przyzwyczajam się :) Swoją drogą fajnie "poczuć" postęp technologiczny, który dokonał się przez te ok 40 lat- coś niesamowitego.
  • Odpowiedz
@chuckd: Ja ostatni raz jeździłem jeszcze w Early Access i odcinek w Szwecji był dla mnie totalną nowością. Czułem się jak na prawdziwym rajdzie i nawet słuchałem pilota, a nie, że znam już na pamięć każdy zakręt ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tylko kurde, przez ten CTD zaczynałem ze sporymi uszkodzeniami i pół odcinka w NIemczech, tego z samolotem, jechałem bez koła :D
  • Odpowiedz
@RealAKP: To nie chcę z tobą rywalizować, jak będziesz w formie! ;) Moim zdaniem czasy miałeś bardzo dobre- cały czas mi odchodziłeś. Ja sobie też nie pomagałem. Na początku długiego odcinka zaliczyłem drzewo- nic poważnego się nie stało, ale lampy poszły :/ Odrobiłem bardzo dużo do ciebie na piątym (długim, zawierającym też lotnisko)- to tam straciłeś koło? Ale za to w szóstym (krótki- samo lotnisko) już jechałeś normalnym tempem- rozumiem,
  • Odpowiedz
@chuckd: Tak, koło się "odradza" :P Ale jeśli chodzi o zniszczenia to nie czuję, żeby cokolwiek było gorzej z samochodem. Mój był nie do poznania, wyglądał jak zgnieciona puszka piwa, chłodnica była pusta, dymiło, iskrzyło itd a jechało się w miarę normalnie (nie licząc dziwnych dźwięków). Wydaje mi się, że w early access uszkodzenia były bardziej odczuwalne. Dopiero urwane koło zmieniło znacząco jazdę. Jadę na oculusie a to cholernie ułatwia
  • Odpowiedz
@RealAKP: Najbardziej uszkodzenia czuć na wszelkich hopkach, kiedy to lądujesz równo, a auto leci w niezrozumiałym kierunku. Poza tym może WRC jest trochę bardziej wytrzymałą klasą. :]
  • Odpowiedz