Wpis z mikrobloga

Jest nam niezwykle przykro iż do takiej sytuacji doszło a zwłaszcza, że ucierpiał na tym wizerunek Piotra „Izaka” Skowyrskiego który z zaistniałą sytuacją nie miał nic wspólnego i o problemie dowiedział się dopiero dziś rano z reddita. Zapewniamy, że dołożymy wszelkich starań by podobne sytuacje nie miały już nigdy miejsca. Będziemy do końca życia pamiętać by pilnować menadżerów i prosić ich o przesłanie danych aż do skutku.

Tak teraz sobie to wyobrażam:
Jestem Piotr "Izak" Skowyrski. Wstaję rano, żona czeka w kuchni ze śniadaniem i małą czarną na rozpoczęcie dnia. Zakładam moje wełniane laczki z logo ESL, no bo nie będę chodził w jakichś biedackich kubotach. Paulinka całuje mnie w policzek, a ja daję jej solidnego klapsa w tyłek, no bo niech wie kto jest samcem alfa i ma globala w CS:GO, hehe. Żonka wyprawiona do roboty, pojedzone, wypite. Pora zasiąść do mojego azylu, jedynego sacrum w tym paskudnym i szarym świecie - do mojego biurka. Biurka, przy którym przeżywałem wzloty i upadki. Gdzie lała się krew, płynęły łzy smutku, ale i szczęścia po meczach Virtus.pro. Wspólne picie wódki po wygranej na Skype z najlepszą drużyną na świecie VP to najlepsze chwile jakie pamiętam. Delikatnie poprawiam za plecami bluzę z logo VP, co by dobrze wyglądało w kamerce. Wyciągam się na skórzanym gejmerskim fotelu, prostuję plecy. Dawno skrzywione od trzymania myszki palce moich dłoni splatam z tyłu głowy. Zamykam oczy i już myślę o tym co zobaczę za chwilę na ekranie. Lajki na FB, komenty na YT, subskrypcje na Twitchu. Może jakiś donejcik od motara wpadnie. W końcu będę mógł pobanować te j----e boty z komentarzy pod moimi filmami - scammerskie śmiecie. Jakaś ruletka dla gawiedzi, co by dzieci doładowały hajs kredytówkami rodziców, a chłopaki mogły zarobić. Czas zweryfikować rzeczywistość. Otwieram oczy, pochylam się w stronę wielkiego przycisku "POWER" w kształcie głowy paszy. Dotykam go palcem, miziam po policzku... aż w końcu cisnę wgłąb karbonowej obudowy mojego PCta. Maszyna ruszyła. Słyszę ten przyjemny warkot chłodzenia na procu.. A nie, zapomniałem, że juz nie jestem biedackim streamerem, a jestem Piotr "Izak" Skowyrski i stać mnie na chłodzenie cieczą. 3 sekundy i pojawia się pulpit. Na pulpicie oczywiście wszystkie ikony schowane, co by nie zakryły boskiego loga VP. Dwa razy klik na Google Chrome i już otwiera sie pusta karta. Temperatura na procu wzrasta, a 16 GB ledwo wytrzymuje presję jaką wywiera j----e Google Chrome, no ale nie wezmę biedackiej Mozilli, bo jestem członkiem #januszerynkusteam i tylko na Googlowskim gównie są niektóre wtyczki. No nic, przezyję. Najpierw reddit, NSFW. Cholera nie ten tag... GLOBALOFFENSIVE. O proszę, jakiś hot temacik, 4000 up voteów, proszę. Oooo, w tytule ktos pisze, że jakiś typ nie wypłacił nagród za turniej. Co za lamus. Karać takich. Jestem Piotr "Izak" SKowyrskim szeryf internetu, zaraz pomogę rozwiązać tę sprawę. Szybki klik scrollem na link, przechodzę do nowej karty i serce mi staje w gardle. Bladnę. Spada mi cisnienie. umieram. To mój koniec. Czytam jak pieprzone hamurgery szkalujo izakTV. To jest zły sen. TO NIE JEST PRAWDA!. No nic, coś na to poradzimy. Szybki ruch po ajfona. 5 sekund na jaranie ję tapetą VP na lockscreenie i szybkie wybieranie do Dominika. "Halo Dominik, co narobiłeś? Mhm, tak? Zwalniam Cię." Juz dawno miałem sie go pozbyć, bo kibicuje Vexed i mówi, że złota piątka to tylko z Luqiem. Sprawdźmy jeszcze wykop - ostoję polskiego liberalizmu i prawdomówności. K---a, jest znalezisko. Co robić... Dobra, zrobię wpis pod tagiem #csgo Milion komentarzy, plusy sypią się jak śnieg jak na cs_office. Nagle przychodzi rak tagu i zaczynają sypać argumentami jak z rękawa " @Chanandler i dlatego sprawa ciągnęła się 7 miesięcy?", " @Perlo Twoj gość od PR potwierdził w lipcu ze adres otrzymał i słuchawki wyśle w ciągu 2 tygodni przecież...". Jeszcze j----y Janusz, karakan @piekarSOAD dodał screeena. To koniec argumentów. Pora opuścić tę krainę s----------a. Niech wojują między sobą. Nagle uświadamiam sobie, że jestem Piotr "Izak" Skowyrski, a turniej organizował izakTV. Hehehe, całe szambo wybiło na mój gówniany PR i moderację storny. Czuję się jak człowiek ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#pasta #izak #twitch #gry
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@piekarSOAD: Ze Ci sie chcialo xD C--j juz z nim, najlepsze ze byl tak spekany ze wczoraj wylaczyl na strimie wszystkie powiadomienia. Wiec nie mozna bylo mu wyslac donejta zeby caly czat przeczytal xD To swiadczy chyba o wszystkim. Tematu oczywiscie nie poruszyl, viewboty odpalil jak zawsze i cieszyl sie swoja slawa ;)
  • Odpowiedz
@piekarSOAD: #yotubeseriousbusiness

Bez urazy, ale żeby pisać takie posty dla kilku plusów, albo pochwały od wykopków typu "ale zmasakrowales tego lewaka, sprzedal sie i wykorzystuje male dzieci" to trzeba mieć coś z głową XD

abstachując od ciebie, ale was to musi boleć, że Izak sobie żyje jak żyje, no kto by tak nie chciał być na jego miejscu? Kto ma ten ma ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
Tematu oczywiscie nie poruszyl

@Perlo: poruszył, zaczął jakoś grę w Tomb Raidera, zatrzymał się i zaczął opowiadać. Wspomniał też że powinno się pojawić oficjalne oświadczenie.
  • Odpowiedz