Wpis z mikrobloga

Ok. Teraz wszystko wiem odnośnie expa.
Mamy głupiego Grim Reapera, który w standardzie daje 5,5k
Mnożymy to przez przez przelicznik x10. I wychodzi nam 55k.
Następnie mnożymy maks. party x6 = 330k
No i dzielimy przez /4 = 82.5k na głowę. (i tutaj danke @marahin bo #matematyka królowa nauk, można było grzecznie napisać, że jeszcze się dzieli, bo w sumie pytałem czy czegoś nie pominąłem, ale lepiej od razu pojechać o braku znajomości matematyki. Ludzie ogar...)

Za 1 Grim Rapera w party dostajemy 82.5k na głowę. To o 27.5k więcej niż jakbyśmy expili solo.
Czyli za każde 2 Grim Reapery ubite w max party dostajemy dodatkowo 1 całego Grim Reapera do kieszeni itd. Za 4 zabite 2 wpadają, itd.
Czy to nie jest w takim razie lekka przesada? Po to został wprowadzony exp stage? W tej chwili on uderza najbardziej tylko w graczy grający SOLO lub nie mogących znaleźć po prostu ekipy.
A jeśli dodać do tego znikomy waste, bo przy takiej ilości osób w party to fakt oraz to, że szansa padnięcia wtedy jest o wiele mniejsza to można to już nazwać lekką groteską. Expienie w party zawsze było łatwiejsze i przyjemniejsze, więc po co to dodatkowo buffować, żeby poziomy wpadały jak głupie? Żeby nawiązywać jakieś znajomości między sobą jak niektórzy twierdzą?
Rany! A co bez expa w party tego nie będzie? Nikt już ze sobą nie będzie gadał? Nie będzie rozwalania questów, albo expienia razem, żeby był jak najmniejszy waste?

Jeśli tak dalej zostanie to przepaść pomiędzy ludźmi zrobi się jeszcze większa, a @Huffy będzie wklejała co 5 minut nowe expowiska z jeszcze nowszymi potworami.
A teraz wracam do nauki na koło ()

#mirkots
  • 18
@Ruler: "to" uzasadnione - as in: zastosowanie kary. Tak, jeśli gracz umyślnie (lub nie) denerwuje administratora, to po zwróceniu uwagi - może zastosować karę. Ja wymiennie traktuję upomnienie i kick, bo wychodzi na jedno - kary nie masz, a jedynie prztyczek w ucho.
@Ruler: niestety, ale jestem pewny, że to nie był powód kicka. Jeśli faktycznie nic innego nie przeskrobałeś - kajam się, bo był nieuzasadniony. Nigdy nie wywaliłem nikogo umyślnie za to, że napisał że widzi buga / błąd stylistyczny.
@Ruler: Nie masz racji. W party na staminie zielonej dostajesz 90k za grima a bez około 50 w zależności od wielkości teamu. Czym więcej ludzi tym więcej mord do wykarmienia na grimach cały czas waste expie sam żeby zarobić. Tylko palki darmozjady są na +. Proponuję Ci wbić 350 pałka o iść expic solo. Zmienisz całkowicie zdanie o tym co napisałeś.
@kesnall: Wyraźnie jest napisane:

Rany! A co bez expa w party tego nie będzie? Nikt już ze sobą nie będzie gadał? Nie będzie rozwalania questów, albo expienia razem, żeby był jak najmniejszy waste?
@Rahan90:

Nie masz racji. W party na staminie zielonej dostajesz 90k za grima a bez około 50 w zależności od wielkości teamu.

Mam racje elo. Nie uwzględniłem staminy tak jak i faktu, że stage exp się wtedy zmniejsza, bo to miał być tylko przykład ogólny, by zauważyć problem, który JEST, bo 600% party exp to nie jest normalne i tak być nie powinno, bo robi za dużą różnicę w stosunku do