Aktywne Wpisy
Z ambitnej osoby, z wyróżnieniami na studiach na politechnice, doszłam do momentu, że po prostu marzę o pracy typu żabka / biedronka / stacja paliw, ale nie wiem jak zniosę presję rodziny, że jak to tak, ja taka mądra miałam być, a w sklepie pracuję. 3 lata pracy z szefem narcyzem sprawiło, że czuję, że spleśniał mi mózg, a pewność siebie szoruje po dnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
psycha +9
Mirasy, marzy mi sie wyprawa motocyklowa do Austrii. Problem w tym że nie mam jeszcze doświadczenia w tak długich wyprawach. Najdalsza,to Czechy 200km w dwie strony w jeden dzień. A takie Alpy to 800km w jedną stronę plus trasy w Alpach plus powrót. Najgorzej ze nie wiem czy byłbym w stanie spakować się w sam plecak. Czy w dwa dni bym się wyrobił, spanie w jakimś pensjonacie jedzenie w knajpie. Czy mozna ryzykować i nie brać żadnych części zamiennych itp. Jeśli chodzi o ubiór to mam skórzane dwu częściowe kombi buty rękawice itp. Żadnych tekstyliów ani przeciwdeszczowych. Żadnego doświadczenia i moto 660 ale singiel czuli max 120km
sam plecak to malo, dwa dni nie ma opcji by sie wyrobic. Bez przeciwdeszczowki nie wybieraj sie wcale.
Komentarz usunięty przez autora
@stanley88: z plecaka bym zrezygnowal, na rzecz kufra centralnego lub sakw. Nie zrobisz wiecej niz 400km za dzien, bo odpadnie ci d--a i bedzie wszystko bolec.
Tak ze w 2 dni sie nie wyrobisz.
Warto zainwestowac w zelowe podkladki na siedzienie
Nie masz się co stresować, a Alpy i Austria są piękne :)
@stanley88: jedź śmiało
Jesli cisnie go czas, to bedzie jechal, kurcze ja sie nie lubie spieszyc, wole jeszcze pozwiedzac. Omijam glowne drogi itd
Wazne jednak by przeciwdeszczowke sobie sprawil, bo skory szkoda na deszcz, a w Alpach wiadomo, pogoda rozna i nieprzewidywalna.
Warto zainwestowac, w jakas lepsza oddychajaca.
120 to taka dobra predkosc bez walki z wiatrem, bez duzej walki :D