Wpis z mikrobloga

@Python: czyli jednak Nexus 4 :] Z tego co się orientuje to cena nówek w Polsce jest dość atrakcyjna, więc wątpię, żeby zagraniczny z wysyłką był bardziej opłacalny.
@Alfu: No rozejrzałem się i owszem :) myślałem że u Nas piłują ceny a tu niespodzianka. Na allegro jest 600 zł taniej niż w sklepie. Na ebayu ceny w granicach 1400zł. NIe będę wydziwiał.

Nadal mam jednak dylemat czy Nexus 4 czy LG 4X HD :) Niby ten 2 gorszy sporo ale nie wiem czy potrzebuje takiego potwora jak nexus.
@Python: wiesz do mnie przemawia przede wszystkim aktualizacja prosto od Google. Lg robi niezłe telefony ale z aktualizacjami ma problem, a tu tego problemu nie ma :) Myślę, że warto wziąć to pod uwagę, bo telefon z taką specyfikacją posłuży przez dłuższy czas i dobrze móc korzystać z najnowszej wersji systemu.
@Python: Ponoć LG Polska robi problemy i nie uznaje gwarancji na telefony spoza polskiej dystrybucji. TU więcej szczegółów.

E: Sam doczytałem dokładnie wpisy i już wiem, że gwarancja na towar zakupiony w Niemczech będzie respektowana tylko w Niemczech.
@Alfu: Widać ze też sie modelem interesujesz :) Myślisz ze warto sie spieszyć i kupować czy jest jakaś szansa na obniżenie cen np. w czerwcu/lipcu ?
@Python: bardzo :) Wyprzedaje teraz moje dwa telefony, żeby uzbierać na Nexusa::) Wiesz teraz Google ma mieć konferencje i chodzą plotki, że zaprezentują wersję 32 GB, ale czy to prawda i czy po prezentacji cena 16GB mocno spadnie? Jeśli tak to moim zdaniem nie będą to znaczące spadki. Swoją drogą jak na taką specyfikacje to i tak jest to "tani" telefon. Ale to są tylko moje mało eksperckie domysły.
@Alfu: Troche w temacie siedzie, moc adreno 320 jest niesamowita i wiem, że telefon jest tani. Jednak przeraża mnie troche wydać 1200 zł na telefon i kombinuje :D
@Python: Ja to sobie tłumaczę tak, ze taki telefon starczy mi na lata i warto na niego trochę wydać. Do tej pory zmieniałem telefon co rok i zawsze mi czegoś brakowało po czasie, a to mocy, a to płynności, albo RAMu. Tu mam wrażenie, że kupię coś co po roku dalej będzie spełniało moje ostre kryteria. Dodatkowo mając dotychczas abonament, którego nie wykorzystuje, mógłbym przejśc na kartę lub abo bez telefonu
@Alfu: No i te "pewne" aktualizacje przemawiają za nexusem. Do tej pory zawsze miałem telefon którzy był porzucony przez producenta i nie mial aktualizacji oficjalnych. Tutaj to sie zapowiada fajnie :) Alternatywą dla mnie jest tylko LG 4X HD który już teraz nie ma opóźnienia i wątpliwości co do aktualizacji. No i tegra 3 ponoć bardzo słaba jest.
@Python: Mam Nexusa 7, współlokator ma Galaxy Nexusa i trudno byłoby mi się przyzwyczaić do czekania na aktualizację:) Mam Motorole RAZR i ostatnio wypuścili do niej aktualizację do 4.1.2 tylko w kilku krajach (oczywiście nie w Polsce) i to spowodowało, że teraz liczy się dla mnie tylko Nexus.
@Alfu: Ja mam Motorole Atrix 4G. 2rdzenie 1ghz o tegra 2... może nie cudo ale dobry telefon a jest na nim tylko 2.3.6.

Tzn obecnie mi sie trochę zepsuł i nie moge znaleźć nikogo kto podjąłby sie naprawy (proste stosunkowo) i szukam nowego telefonu :)