Wpis z mikrobloga

Człowiek który wymyślił TimeMachine powinien dostać pokojowego nobla. Choćby dla tego #apple > #windows i #linux. Petarda. Czuję się jak nadczłowiek kiedy już na poł obsrany odzyskuję rzeczy z backupu z niedzieli 3 tygodnie temu z 17:15 przewijając tylko obrazki tego jak wyglądał folder wtedy :D. Serio jeśli ktoś się jeszcze zastanawia to mac + dysk sieciowy to 2 najlepsze inwestycje jakie możecie popełnić.
  • 74
OP pisał o narzędziach do backupów, tutaj też przoduje Linux/BSD na którym są tworzone i wdrażane technologie jak dracula, bup które są dużo sprawniejsze, mniej zużywają dysku, lepiej kompresują i nie pokazują "obrazków" a zmiany jakie zostały wprowadzone w pliku. Nawet windows robi to lepiej bo używa do tego dedykowanej funkcji wbudowanej w system plików, która jednocześnie kompresuje zmiany w pliku, indexuje je i potrafi dwoma kliknięciami odzyskać wersję.

@skradzionyLogin: chwalmy
@martwy_kotek: mam tak skonfigurowaną dracule że ładnie backupuje mi 3 różne dyski z czego każdy ma inną pojemność, każdy z nich jest zaszyfrowany innym hasłem i... innym programem, TC, VC i encfs. Odpowiednio skonfgurowane foldery mówią programowi że ten folder ma niski priorytet a ten wysoki, jak na najmniejszym dysku skończy się miejsce to kopiuje mi ważniejsze dane jak zdjęcia i dokumenty, potem idzie stara muzyka i filmy. Jak zrobisz coś
backupy działają tylko na MAC-u

ludzie w końcu odkrywają możliwość backupu

@Bushus: coooo. cooooo. #!$%@? plz zacytuj mnie gdzie ja to napisałem to ze jakieś janusze sobie dopisują rzeczy do moich wypowiedzi to plz.
@skradzionyLogin: nie no spoko ja takich rzeczy nie potrzebuję i szacun, do moich rzeczy mi wystarcza i jest proste, serio nie przyszedłęm tu robić flame'a... sam spędziłem jakieś 5 lat na linuxie i serio uważam że jest zajebisty. ale się zestarzałem i nie chce mi się rzeczy konfigurować i kombinować odpalam i ma działąć, po pracy nie chce siedzieć w domu i dłubac tylko miec wszystko od ręki i dlatego mi
Nie rozumiem :/

@afrykanczyk: Wybacz zły link. Pierwszy obrazek pokazuje suicide net w Chinach, wpisz w google zobaczysz ile budynków jest tym obstawione, za dużo ludzi zabijało się skacząc z manufaktur i robiło to apple złą renomę więc rozstawili takie siatki przy budynkach. O tym wiadomo od ponad 10lat. Od ~5lat wiemy że zarząd Apple w USA świadomie tworzy doliny niewolników w Afryce gdzie ludzie ręcznie wykopują i filtrują minerały, ostatnią
Pobierz skradzionyLogin - > Nie rozumiem :/

@afrykanczyk: Wybacz zły link. Pierwszy obraze...
źródło: comment_HbjlWc3jxN7nozf2z7ekO5h2wFVSCxMS.jpg