Wpis z mikrobloga

382 697 - 55 = 382 642

Całkiem nieźle ale podjazdy mnie wykańczają. Musze zmienić opony na semi-slick bo na moich strasznie ciężko się jeździ. Średnia prędkość kiepska bo miałem 2x postój na zjedzenie, 4x postój na zorientowanie się gdzie jestem i gdzie jechać i 1x dłuższy postój żeby zapytać o trasę, akurat trafiłem na starszego Anglika więc uciąłem sobie z nim 10minutową pogawędkę :-)

Poleci ktoś jakieś semi-slick? Obecnie mam (chyba) taką http://www.bikekatalog.pl/2012//komponenty/2114/Michelin.Country.Mud/ i nie jest za lekko :/

#rowerowyrownik
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xpt: Dętki mam z kendy, nie pamiętam tylko na jaki rozmiar pasowały ale chyba do 1.45...gdzieś miałem 1 opakowanie jeszcze to zerkne :)
  • Odpowiedz
@xpt: Dużą rożnice odczułeś jak się przesiadłeś na te opony? Chodzi mi o opory toczenia i ogólny komfort w jeździe (mam na myśli mniejsze męczenie się :P) I na jakich jeżdziłeś wcześniej?
  • Odpowiedz
@Lanza: Wcześniej jeździłem na typowo MTB, 26x2,25. Jak były mocno napompowane, to strasznie było czuć wibracje opony na asfalcie (ze względu na bieżnik i twarde podłoże). Zdecydowanie większy komfort, różnicy w prędkości nie czułem, ale widziałem na Endomondo, ogólnie można przejechać więcej i trochę szybciej.

Tylko uważaj zimą, bo jak był śnieg na ddr, wyrżnąłem się, ale całe szczęście nie trafiłem w słupek (a że było ślisko, to nawet się
  • Odpowiedz
@xpt: Nie jeźdzę zimą więc luz :P Hmm głównie zależy mi na pokonywaniu większych dystansów dzięki tej zmianie, nie musi się to jakoś przekładać na prędkość (lecz na mniejsze włożenie siły w pokonanie tego samego dystansu) bo jeżdżę turystycznie, lubię podziwiać piękne okolice i upajać się ciszą :D (jeżdżę sam). Przy okazji mam frajdę ze zdobywania nowych miejscowości :)
  • Odpowiedz