Aktywne Wpisy
CloudSpanner +97
Podoba mi się ostatni trend kobiet, które dokręcają śrubkę normikom i otwarcie przyznają, że przeciętniacy/średniacy są w ich oczach zerem. Zapowiada się zwiększenie populacji blackpillowców ( ͡° ͜ʖ ͡°).
#blackpill #przegryw #rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #itsover #blackpilltiktok #takaprawda #jazdaznormikami #rozwojosobistyznormikami
#blackpill #przegryw #rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #itsover #blackpilltiktok #takaprawda #jazdaznormikami #rozwojosobistyznormikami
MarianJanusz +596
@Farrahan: @roykovsky: jest mnóstwo synonimów w biologii, nie rozumiem czemu to nie przejdzie (nawet w podręczniku do podstawy dla liceum jest woreczek...)
Ale kto Ci zabrania tak mówić w sumie? Lekarz i tak i tak Cię zrozumie.
W medycynie jest terminologia jaka jest i żeby się nie pomylić w żaden sposób.
@austra: "pęcherzyk żółciowy" to nazwa poprawna.
Tak jak myślałem, te synonimy to nazwy historyczne, których się teraz nie używa i jak powiesz mikrobiologowi jakąś nazwę z tych "synonimów" to nie będzie wiedział o co chodzi :) swoją drogą, bardzo ciekawą bakterię znalazłeś, bo to ona robi najwięcej szkód w zakażeniach wewnątrzszpitalnych, nawet się ją określa jako "bakterię intensywnej terapii" ;)
Nazewnictwo medyczne jest jakie jest, nie ja