Wpis z mikrobloga

Mireczki, jak oceniacie system #windowsphone czy też #windows10mobile? Używałem mobilnego Windowsa przez 3 lata, Microsoft bardzo fajnie prezentował nowy mobilny system, obiecywał porty aplikacji z innych systemów, itd. Ale jak zobaczyłem, że nowy (chociaż testowy) system po prostu jest brzydki i nie działa, a zbytnio nowych funkcji nie widać, tylko jakieś kosmetyczne zmiany to zacząłem się zastanawiać, czy idea nowego systemu rzeczywiście zadziała.

W końcu miesiąc temu przeszedłem na #android. Co prawda kupiłem Galaxy S6, który jednak wygrał walkę z iPhone 6S. Niczego mi nie brakuje, mam wszystkie aplikacje, których potrzebowałem, nawet Snapchata ( ͡° ͜ʖ ͡°). Irytuje mnie tylko dość mała bateria, ale szybkie ładowanie niemal niweluje tę wadę. Nie chciałem brać telefonów typu Xiaomi, gdyż znając moje szczęście do telefonów to przynajmniej raz będę musiał oddać s6 do serwisu. ( ͡° ʖ̯ ͡°). Tymczasem czekam grzecznie na androida 6.0.1 ( ͡° ͜ʖ ͡°)-

Ilu użytkowników WP przeszło na Androida? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zapraszam do dyskusji.
#telefony #przemysleniazdupy
  • 7
@piachu: dla mnie jest za dużo monotonii (kolor czarny, biały i kolor akcentu), elementy interfejsu nie pasują do siebie. MS powinien dać możliwość wyboru między kaflami a ikonami aplikacji. Lista skrótów do paska akcji ciągle się rozciąga lub zwija aż w końcu wysypie ustawienia. Ikonki systemowe to jest dramat...