Wpis z mikrobloga

@gonzollo: ciekawe który nauczyciel po latach zrozumie, że mówienie "zdolny ale leń" to przyznanie się do niskich kwalifikacji w zakresie nauki/motywowania podopiecznych.
  • Odpowiedz
coś w tym jest. Często myślą też, że ich przedmiot jest najważniejszy xD

@gonzollo: No, czasami żałuję że nie zadawałem takim pytań z innych przedmiotów, jestem pewien że moja nauczycielka polskiego z gimbazy nie umiałaby rozwiązać najprostszego równania liniowego etc. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Miszur: ja j---e, no rozumiem, że na niektórych motywacyjnie podziała zjebka, ale to chyba raczej trafia do osób realizujących się w sporcie - c-----o skaczesz, Maciek z 6B skacze lepiej, dajesz, spróbuj jeszcze raz. Wzbudzenie agresji i te sprawy.

Gorzej chyba działą to na ludzi wrażliwych, a za takich uważam muzyków, którzy chyba nie potrzebują agresji, tylko spokoju i koncentracji,
  • Odpowiedz
@loopzilla: no najgorzej, że to matki usprawiedliwiają własne dzieci xD

@szczurek_87: coś z innej beczki - podobno to, jak chwalimy dzieci, wpływa na ich sposób życia w "dorosłości" - jeżeli mówimy "no spoko,starałeś się i Ci się udało", to wtedy dziecko uczy się cierpliwości i wiary w to, że za którymś razem się uda, jeżeli mówimy "no spoko, jesteś ekstra i Ci się udało", to pokazujemy, że dziecku
  • Odpowiedz
@gonzollo: Całe dzieciństwo słyszałem ten chory tekst. W konsekwencji tego każde zadanie które wymagało czasu, pracy, determinacji i nie dawało gwarancji szybkiego sukcesu lub bardzo wyraźnego efektu... porzucałem. Dopiero w wieku 28 lat zacząłem się wygrzebywać z bycia "zdolnym leniem". Poradziłem i radzę sobie z tym sam...
  • Odpowiedz