Wpis z mikrobloga

Co myślicie o takich firmach jak CDPROJEKT RED,11BIT Studios,PGNiG i PKN Orlen?

CD Projekt Red w 2016 roku wyda dodatek do Wiedźmina 3 który nawet jak będzie słaby (nie zanosi się na to) to się sprzeda więc zysk powinien być.
11BIT pracuję nad nową grą która ma wyższy budżet od This War of Mine.
PGNiG i PKN Orlen wchodzą na rynek Irański wiec jest szansa na zysk.

#gielda
  • 11
@Qwik3: PGNiG i PKN Orlen będą pod mocnym naciskiem SP: to nie wróży dobrze i poczekałbym na jeszcze głębsze przeceny tych walorów.
Natomiast spółki typu CDR, 11BIT itd są przy obecnej sytuacji makroekonomicznej bardzo perspektywiczne, jednak nie jestem specem w tym sektorze, więc nie polecę moich TOPów
@Qwik3: Cdp jest na podobnym kursie od kiedy polecieli w #!$%@? i przed czasem ujawniły dane o sprzedaży. Dopóki nie pokażą w akcji cyberpunka pewnie niewiele się zbiegu jesli chodzi o cenę akcji. 11bit zanotowało olbrzymi wzrost po premierze twism, chyba okolo 700%. Nie wiadomo czy ich kolejna gra będzie dobra. Najlepiej czekać do ukazania cyberpunka w akcji, albo polować na duży spisek ceny. 11bit bym odpuścił
@Airon1337: ja nie pamiętam żeby było paniki, kto nie był w temacie sprzedał po premierze W3, reszta czekała na zapowiadany raport ze sprzedaży. Mi to bardziej wyglądało na skok na kasę.