Aktywne Wpisy
8 lat po premierze Jaguara XJ X308 chciałem go mieć. Cholernie podobało mi się to auto. Dzisiaj mi się udało i to jeszcze mogłem sobie pozwolić na nowszą generację (X358) w wersji Super V8 z doładowanym 4.2 V8 i przedłużonym rozstawem osi. Jaram się jak dzieciak. Teraz tylko wyczekać te 2-3 miesiące, aż mi to sprowadzą ze Stanów. Przesiadka z 8-letniej Toyoty CH-R 1.2 116 KM mojego starego będzie kosmiczna. Z resztą
AIicja +2
Chcę przebranżowić się na IT, czego obecnie warto się uczyć?
Kiedyś zajmowałam się webdevelopingiem ale to było raczej amatorsko. Warto się jeszcze uczyć programowania?
Prosze o pomysły co warto obecnie, będę bardzo wdzięczna bo coraz gorzej finansowo
#komputery #informatyka #programowanie #biznes
Kiedyś zajmowałam się webdevelopingiem ale to było raczej amatorsko. Warto się jeszcze uczyć programowania?
Prosze o pomysły co warto obecnie, będę bardzo wdzięczna bo coraz gorzej finansowo
#komputery #informatyka #programowanie #biznes
Wrzucam to co mi wychodzi jak na razie i liczę na korekty oraz wytykanie błędów palcami:
[niektóre ćwiczenia nazywam po swojemu bo nie znam dokładnej terminologii]
Podzieliłem trening na trzy fazy: Wzmocnienie nóg oraz przygotowanie ich do chodzenia z obciążeniem (wykroki), Przygotowanie do chwytania i przyciągania (wiosła i łapy) oraz wzmocnienie korpusu (dół pleców i brzucho).
1. Nogi:
- Przysiady
- Wykroki
- Prostowanie (Wykrok, kolano przy ziemi, prostowanie nogi, której kolano dotyka ziemi. )
- randomowe ćwiczenie na pośladkowe ( ͡º ͜ʖ͡º)
2. Plecki i ramiona
- Wiosłowanie sztangą w opadzie
- Barki - wyrzut ketla ponad głowę
- Triceps - narciarz hantlami
3. Korpus
- brzuch - mostek
- dół pleców - prostowanie na maszynie lub na podłożu
- brzuch - scyzoryki
- dół pleców - plank
- brzuch - randomowe ćwiczenie na brzuch
Rozciąganie
W ramach kondycji areoby - 30 min na bieżni lub orbitreku
#mirkokoksy #silownia #fitness
wołam też #crossfit - sporo kobitek to ćwiczy i może wniosą coś od siebie.
W zasadzie macie racje. Wrzucę martwy w pierwszy trening, tylko że bez obciążenia i zobaczymy co z tego będzie
Trening ma być funkcjonalny i nie nudny, najlepiej krótki i niezbyt techniczny.
Moja pani robi:
-deadlift sumo z 48kg odważnikiem 5 serii po 2-4 powtórzenia
-wyciskanie hantli stojąc, 5kg, 5 serii po
Umiejętne wyciskanie żołnierskie aktywuje i piersiowe i najszersze.
Luzik.
To jest oczywiście program "absolutne minimum", takie cenię sobie najbardziej, co nie wszystko musi odpowiadać.( ͡° ͜ʖ ͡°)
RKC oczywiście, oni mają wszystko najlepsze.( ͡° ͜ʖ ͡°)
A poważnie, plank to plank, ma być ciężko i wszystko ma być "zapięte" przez minimum 30 sekund.