Wpis z mikrobloga

@thomasss: Dobre i fajne deski w dodatku z Polski. Ja jednak jestem zdania, że najlepiej przetestować deskę przed zakupem. Taka specyfika tego światka, że są takie możliwości. Ostatnio w zeszłym tygodniu były duże darmowe 3dniowe testy/szkolenia itp. różnych topowych marek na Wierchomli. Można było testować już przyszłoroczne kolekcje. Wiecej szczegółów odnośnie testów można znaleźć na adechade.com
Jeżeli chcesz przetestować jakiś model Pathrona kontaktuj się z Pyc Sport. To on jest producentem
@thomasss: w cenie pathrona nic lepszego nie wyrwiesz, na prawdę dobre deski, popatrz jeszcze na firmę raven, tez deski od Pyc sportu. Testy o których pisał @sedziam odbywają sie raz do roku, także przespałeś szanse, ale chłopaki często sami organizują testy najlepiej do nich napisać i zapytać kiedy bedą coś organizować w twojej okolicy

@qwerty93: Tak, snowboard.pl dla mnie to też taka elektroda ale są tam użytkownicy (np. Siwex, Motyl aka Trzavolta, itp.), którzy na adechade jednak słabiej się udzielają niż na żółtych stronach, a wartość kontentu jaki wrzucają jest spoko...
@qwerty93: @fre4k: @sedziam: a co myślicie o twardości dechy? Śmigam już całkiem dobrze, ale zawsze brałem dechy z wypożyczalni, więc zazwyczaj były twarde. W większości jeżdżę po stoku, ale czasem coś kombinuje i wyskakuję poza trasy. Zastanawiam się czy taki Pathron Sensei będzie odpowiedni, bo teoretycznie jest to FS deska z medium flexem. Nie będzie za miękka do zwykłej jazdy po stoku?
@thomasss: kupilem pathrona senseja glownie ze wzgledu na opinie w necie. wczesniej mialem starego uzywanego wild ducka w camberze. decha testowana tydzien w alpach. wg mnie zajebista decha trzyma dobrze krawedz, dobrze jesdzi na switchu. flex niby podchodzacy na miekki ale daje rade. jak dobrze nasmarujesz to jest naprawde szybka. tylko laminat troche delikatny, szybko robia sie zadziory. widze u siebie progres dzieki tej desce :-)