Wpis z mikrobloga

Mircy z #motoryzacja ktoś z was podłączał się pod komputer w samochodzie za pomocą kostki diagnostycznej, która działa poprzez bluetooth? i można działać na aplikacji w smartfonie. Pytanie jak wiarygodne jest takie urządzenie i czy nie lepiej podjechać do mechanika i podpiąć pod normalny komputer.

Mam problem z kontrolką "check". Błąd, który wykazuje właśnie na aplikacji w telefonie to: zbyt bogata dawka paliwa, na 90% biorę pod uwagę to, że jest to wina instalacji lpg, a konkretnie brakuj jej wyregulowania, bo wiem, że powinienem to zrobić kilka tyś km wcześniej. I również podobne urządzenie jest do instalacji lpg, przez co mógłbym wyregulować dawkę gazu do silnika.

Wygląda to tak:

#motoryzacja #samochody
starykartofel - Mircy z #motoryzacja ktoś z was podłączał się pod komputer w samochod...

źródło: comment_HJQzMJ5SzGdy2mHI8Ag5TllPnIiudYLe.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gappaz: U mnie właśnie po zapaleniu się kontrolki "check" błąd był taki jak opisałem wyżej. Na ile wiarygodne jest takie urządzenie, kolega pod forda focusa w ogóle nie mógł podłączyć się z komputerem
  • Odpowiedz
@starykartofel: to jest podstawowa wersja, działa, ale aby sprawdzić dużo więcej trzeba skorzystać niekiedy z profesjonalnego oprogramowania. Przykład Subaru = nie idzie zaczytać błędów przez elm327
  • Odpowiedz
No i czy jeśli chodzi o regulację gazu to robić to w domu i iść z przekonaniem, że "niewiedza kosztuje" i zaoszczędzić trochę kasy czy po prostu pojechać do gazownika??
  • Odpowiedz
@starykartofel: ja korzystam z tego sporadycznie a program który używam to Torque. Jest co prawda płatny ale to nie jakiś duży koszt a program chyba jeden z lepszych do tego. Ps. jest też darmowa wersja ale okrojona, nie wiem na ile pozwala.
  • Odpowiedz