Aktywne Wpisy
kwasnydeszcz +72
musiałam zrobić mnóstwo badań do wizyty z medycyny pracy na studia (ekg, okulista, lipidogram, bilirubina, próby wątrobowe) no i wydrukowałam te wyniki razem z morfologia, bo mi zlecił lekarz przy okazji. no i baba tak patrzy i pyta:
- mięsa pani nie je?
- no nie
- szkoda. dlaczego nie je pani mięsa?
- ze względów ideologicznych
- no i ze względów ideologicznych ma pani anemię
czy to jest normalne, że lekarz
- mięsa pani nie je?
- no nie
- szkoda. dlaczego nie je pani mięsa?
- ze względów ideologicznych
- no i ze względów ideologicznych ma pani anemię
czy to jest normalne, że lekarz
rocky93 +642
MAN: Autobus elektryczny jest tak naprawdę nieekologiczny
MAN, producent-gigant, sceptycznie podchodzi do rozwiązań elektrycznych, coraz częściej stosowanych w pojazdach konkurentów. Oprócz Scani to ostatnia duża firma, która do tej pory nie zaproponowała autobusu elektrycznego w swej ofercie. – Takie pojazdy nie do końca są ekologiczne – przekonuje Roman Korzanowski, kierownik Działu Technicznego Bus w MAN-ie. Zaznacza przy tym, że technologie są jeszcze za drogie i zawodne, w stosunku do oferowanych korzyści.
http://www.transport-publiczny.pl/wiadomosci/man-autobus-elektryczny-jest-tak-naprawde-nieekologiczny-51086.html
#komunikacjamiejska #man #transportpubliczny #motoryzacja
Tak się zastanawiam... Czy kiedkolwiek pochwaliłeś PESĘ albo Solarisa? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To jest dokładnie to, co powoduje ogólne utrudnienie w energetyce, w postaci szczytów produkcyjnych rozmijających się z ogólnym zapotrzebowaniem.
@jurny_juhas: Jest różnica ok. 20% w emisji CO2 (nie wiem jak z innymi gazami) w wariancie autobus na ON kontra autobus elektryczny, który przejedzie taką samą liczbę kilometrów na energii elektrycznej z elektrowni węglowej.