Plusujcie mojego nowego pieseła, ma cztery dni i już jest gruby, zupełnie jak jego brat. Ich mama bacznie mnie obserwuje jak je biorę na ręce :) #pokazpsa
@inrzynier: mała porada - ograniczyłbym zabieranie kilkudniowego psiaka od matki - znam wiele przypadków kiedy suka takiego brzdąca odrzucała i nie dopuszczała do karmienia
@inrzynier: dlatego nie karcę, ani nie obrzucam pomyjami, a jedynie staram się doradzić :) Pamiętam jak grubo ponad 10 lat temu w domu rodzinnym przybyło 9 dodatkowych owczarków Collie - co to się wtedy nie działo :) A czarnuszek fajny :)
@saltacme: To mit. To nie są pisklaki, po kontakcie z człowiekiem nic im się nie stanie. Brałem setki szczeniaków i minute po porodzie, i wcale nie były częściej odrzucane. Jeżeli suka odrzuca tylko jednego szczeniaka, a nie cały miot, to z reguły on jest po prostu chory.
@inrzynier: Nie no, nie chce nikogo krytykować czy umoralniać, ale nie lepiej byłoby wam po prostu ją wysterylizować? Wy mielisbyscie spokój, a przede wszystkim wasz piesek.
@ateibok: moja siora też tak nazywała wszystkie szczeniaki które nasze suczki miały XD @saltacme: moje suczki przez 10 lat bycia u nasz miały po 6 miotów szczeniaków, każdorazowo miałem w rękach każdego szczeniaka, matki były tak zżyte ze mną i moją siorką że tylko my mogliśmy je wziąć i sprawdzić czy wszystko z młodymi gra i nigdy nie było z odrzuceniem przez matkę problemu nawet po tym jak
#pokazpsa
źródło: comment_RZdVUsewMkMNUtK1UscW3EuXQ2XRUX8h.jpg
Pobierzźródło: comment_LJIlaNQR2JbzD8o8H4EYq4qOROLKr9c2.jpg
Pobierzźródło: comment_mI0KI2ZhRTiR1WZIPels4fI5MJg8IHpi.jpg
PobierzA czarnuszek fajny :)
@Sniezkaberka:
źródło: comment_nlrcjTMePEyzCBvpDUR3pKDTMYcM4l11.jpg
Pobierzpies wygląda tak:
źródło: comment_Sl6mVDnNHO0QuboKNVr44rdNgnqmUoiB.jpg
Pobierz@saltacme: moje suczki przez 10 lat bycia u nasz miały po 6 miotów szczeniaków, każdorazowo miałem w rękach każdego szczeniaka, matki były tak zżyte ze mną i moją siorką że tylko my mogliśmy je wziąć i sprawdzić czy wszystko z młodymi gra i nigdy nie było z odrzuceniem przez matkę problemu nawet po tym jak