Aktywne Wpisy
trololo55 +2
źródło: 1000009602
Pobierz
Shimanko +1
Jak mniej żreć?
Ulałem się jak świnia, 172 cm wzrostu, 103 kg żywej wagi.
Próbowałem już wielu rzeczy od ważenia każdego spożytego grama jedzenia po wegetarianizm. Efekt jo-jo nadchodzi po jakich 2 - 3 tygodniach i jest nie do zatrzymania. PO narodzinach córki czas mi się ograniczył i to bardzo, skończył się rowerek czy bieganie + do tego dochodzi praca biurowa i start budowy chaty zaraz.
Nie mam czasu rano na śniadanie,
Ulałem się jak świnia, 172 cm wzrostu, 103 kg żywej wagi.
Próbowałem już wielu rzeczy od ważenia każdego spożytego grama jedzenia po wegetarianizm. Efekt jo-jo nadchodzi po jakich 2 - 3 tygodniach i jest nie do zatrzymania. PO narodzinach córki czas mi się ograniczył i to bardzo, skończył się rowerek czy bieganie + do tego dochodzi praca biurowa i start budowy chaty zaraz.
Nie mam czasu rano na śniadanie,

#heheszki #wujkontent
Komentarz usunięty przez autora
@pejczi: @gatonegro: wymawia się /ˈwʊstə/ czyli "łuste(r)" (krótkie "u", inne niż polskie "u", coś między naszym "u" i "o") , oczywiście bez "r" w klasycznej wymowie brytyjskiej. Worcestershire to /wʊstəʃə/ ("łusteshe(r)") - przy okazji warto zwrócić uwagę, że przyrostek "-shire" oznaczający hrabstwo to nie żadne "szajer" tylko krótkie /-ʃə/ czyli "sz" i neutralna nieakcentowana samogłoska jak na końcu wyrazów "driver" czy "Worcester" właśnie
c. 1300 contraction of all ane, from Old English all ana "unaccompanied, all by oneself," from all "all, wholly" (see all) + an "one" (see one). Similar compounds are found in German (allein) and Dutch (alleen).
Disclaimer: nie mówię jak jest, mówię jak jesteś postrzegany.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Paladin_Woodrugh: jak słyszę "ejpl", dostaję hemoroidów i wysypki. rozumiem dylemat (trylemat?), ale mimo wszystko zrezygnowałbym ze świadomego używania wersji niepoprawnej - niech będzie spolszczona wymowa, ale jednak najbliższa oryginału.