Czy znajdzie się tutaj ktoś kto zna się na diagnostyce samochodów Opla ? Dostałem błąd P1114 Engine Coolant Temperature (ECT) Sensor Circuit Intermittent Low Voltage/IAT - B Circuit Low Input i zastanawiam się czy to coś bardzo poważnego i czy można na tym jeździć ?
@GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni: Tak planuje tylko do swojego mechanika mam 200 km i podjadę dopiero w piątek dlatego pytam czy można z tym jeździć czy to coś mega pilnego
@profaza: W przypadku tego rodzaju błędu, sterownik przyjmie stałą temperaturę (chyba +80°C). To odpowiada mniej wiecej stanowi nagrzanego silnika, a to znaczy, że możesz mieć problemy z odpaleniem i nierówną pracą zimnego silnika przy niskich temperaturach otoczenia.
@GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni: Dziękuję serdecznie :) Co ciekawe zauważyłem występowanie tego błędu głównie kiedy uruchamiam nawiewy. Uspokoiłeś mnie cumplu pozdrawiam :)
Czy znajdzie się tutaj ktoś kto zna się na diagnostyce samochodów Opla ? Dostałem błąd P1114 Engine Coolant Temperature (ECT) Sensor Circuit Intermittent Low Voltage/IAT - B Circuit Low Input i zastanawiam się czy to coś bardzo poważnego i czy można na tym jeździć ?
#opel #mechanikasamochodowa