Ale żeby rozbieżność była jeszcze większa… wiesz, można też stwierdzić, że z plebsem sie nie ma co mieszać. Wynajmij sobie willę w Amanusa na dwa tygodnie. Koszt to około 69,000,000 IDR – dobra, aż Ci to przeliczę… To będzie ciut ponad 5000 USD czyli po kursie z dzisiaj około 20,000 PLN. Za dobę.
@TheFriQ: Ile wam wychodzi teraz tak średnio miesięczny koszt utrzymania na głowę w takim domku wliczając wszystkie opłaty itp. (internet,prąd,woda, czynsz, skuter) nie licząc jedzenia?
@inrzynier: mamy ok 10mb teraz, mieliśmy nawet 20mb @ecco: gdzieś wspominałem, ogólnie internet chujnia, ale sie poprawił ostatnio i to bardzo. @Marcinowy: tak jak @feuer napisał
@TheFriQ: @feuer: szanuję, na ten czas wrzucacie jeden z najlepszych contentów na mirko. Mam jedno pytanie które pewnie padło pierdyliard razy, no ale - dużo tam polaków się kręci na tej Waszej wyspie? I ogólnie imigrantów?
@Momono: pingi szanowac trzeba tez :) dzisiaj pieniczymy przy xboxie siedzac w gaciach. ( ͡°͜ʖ͡°)
@inrzynier: da sie. Czasem gramy przez steam w tf2. A pingi rzędu 30-60 ale to do serwerow w singapurze itd. Wszystko w regionie. Dota2 tez dobrze dziala.
@Bambro: expatow calkiem sporo. I nie ma sie co dziwic. Na stale na Bali mieszka ok 100 Polakow.
no k---a goście żyją w raju, a Ty ich pytasz o pingi w grach? Poważnie?
@Momono: btw. nie wiem kim jesteś i co w życiu widziałeś, ale ten zachwyt nad tropikami jako rajem to by ci po pół roku minął i na pewno tatarscy informatycy to potwierdzą - po pewnym czasie człowiek ma dość, przede wszystkim syfu i wilgotności :)
ten zachwyt nad tropikami jako rajem to by ci po pół roku minął i na pewno tatarscy informatycy to potwierdzą
@inrzynier: no nie do konca, bo zachwyt nad widokami, klifami, plażami to ja mam do dzisiaj. Ale czasem wieczorem chce się popiwniczyć. Pograć na X, nie spotykać się z ciapatymi itd. Po ludzku jak to sie facetom zdarza, w gaciach przed kompem albo xboxem.
@inrzynier: Pingi sa na poziomie 30-50ms do serwerow w Singapurze ( Tutaj sa serwery Dota2, CSGO, LOL itd.). Do serwerow USA 200-250ms. Do Europy 380-400ms. Do Australii 230ms bo sa skopane routingi. Jak cos to pytaj na PW, odpowiem Ci jakie sa pingi kazdego kraju ;-)
Link do wpisu
#friqbloguje <- obserwujesz tag i plusujesz wpis ( ͡° ͜ʖ ͡°) albo...
#friqnabali #emigracja #podroze #turystyka #podrozujzwykopem
Nie licząc jedzenia.
właśnie, o internecie już był, czy w przygotowaniu?
@feuer:
Szczerze, ile zarabiaja przewaznie mieszkancy Indonezji? 500zl?
Komentarz usunięty przez autora
@ecco: gdzieś wspominałem, ogólnie internet chujnia, ale sie poprawił ostatnio i to bardzo.
@Marcinowy: tak jak @feuer napisał
Tu masz minimalne płace
@TheFriQ: no to teraz jest nieźle, a z ceną jak? pingi w granicach? (czy da się grać online?)
@Momono: szczerze to porównuję jakość internetu z wioską w małopolsce - na razie kraj trzeciego świata wypada lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@inrzynier: da sie. Czasem gramy przez steam w tf2. A pingi rzędu 30-60 ale to do serwerow w singapurze itd. Wszystko w regionie. Dota2 tez dobrze dziala.
@Bambro: expatow calkiem sporo. I nie ma sie co dziwic. Na stale na Bali mieszka ok 100 Polakow.
@Momono: btw. nie wiem kim jesteś i co w życiu widziałeś, ale ten zachwyt nad tropikami jako rajem to by ci po pół roku minął i na pewno tatarscy informatycy to potwierdzą - po pewnym czasie człowiek ma dość, przede wszystkim syfu i wilgotności :)
@inrzynier: no nie do konca, bo zachwyt nad widokami, klifami, plażami to ja mam do dzisiaj. Ale czasem wieczorem chce się popiwniczyć. Pograć na X, nie spotykać się z ciapatymi itd. Po ludzku jak to sie facetom zdarza, w gaciach przed kompem albo xboxem.
@Robocovo: Tak. Choć teraz
Do serwerow USA 200-250ms. Do Europy 380-400ms. Do Australii 230ms bo sa skopane routingi.
Jak cos to pytaj na PW, odpowiem Ci jakie sa pingi kazdego kraju ;-)
@feuer:
Dzieki za odpowiedzi, czyli zarabiaja tyle co w Polsce za minimalna krajowa.