Wpis z mikrobloga

Gdy kilka lat temu zacząłem robić artykuły i filmy o gierkach nigdy nie spodziewałem się, że pięć lat później będę poznawał swoich idoli. Parę dni temu miałem przyjemność odwiedzić panów Oliverów odpowiedzialnych za dzieciństwa setek tysięcy polaków - to oni napisali trzy z dziewięciu gier na kultowych "Złotej Piątce" i "Złotej Czwórce" i dziesiątki innych popularnych gier.
Super Robin Hood to do dziś jedna z moich ulubionych platformówek.

Wiem, że to koszmarnie niszowy temat i w sumie to #nikogo, więc nawet nie proszę o wykopy, ale jeśli ktoś lubi wspominać tamte czasy to zapraszam do naszego właśnie opublikowanego dokumentu na temat ich twórczości.

PS. Ponieważ wizyta była długa to filmów będzie więcej, teaser wizyty wrzucałem niedawno tutaj.

PPS. Na zdjęciu bliźniaki Oliver dowiadują się właśnie o istnieniu "Złotej Czwórki". O tym też w sumie będzie film. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#chwalesie #pokazmorde #arhneu #retro #dizzy #pegasus #atencja
a.....k - Gdy kilka lat temu zacząłem robić artykuły i filmy o gierkach nigdy nie spo...

źródło: comment_mkiTYoDAbhMIpdvP4iD0usXbrlSRLJtl.jpg

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
@archonik: jesteś zajebsity! Głos masz spoko :-) pasuje do opisu gier itp. Wychowałem się na c64. Grałem we wszystko :-) wciąż mam przeportowane rick dangerous, giana sisters. Uwielbiałam wings of fury :-) prawilna wersja tylko na c64. Korzystając z okazji, była na c64 samochodowka. Na jednej planszy. Autka malutkie, mogłeś olej puszczać, naprawiac autka itp. Polska gierka z tego co pamiętam. Nigdzie znaleźć nie mogę :-( może kojarzysz ?
Pozdrawiam
  • Odpowiedz
Czemu takie rzeczy mówią mi zawsze #niebieskiepaski ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@archonik: Bo różowe już nie muszą z racji tego, że swojego masz. Po za tym nie wiem, czy twój różowy przetrwałby zmasowany atak pochlebczy innych różowych do ciebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz