Wpis z mikrobloga

mam rozkminę. Jeśli pracuję w godzinach od 9 do 17 a w domu często jestem koło 18-20 to jak przyjdę do domu lepiej zjeść:
a. Zwykły obiad co był w domu
b. kolację

Biorąc pod uwagę, że w pracy zjadam obiadek zwykły, najpierw małe danie o 11-12 i potem zwykle danie o ok 14-15

#dieta #chudnijzwykopem #pracbaza #silownia po części też, bo jecie dużo
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HCLB: jedz jeśli jesteś głodny, ale posiłek dobieraj adekwatnie do godziny i zapotrzebowania, bo jak masz zjeść schabowego z ziemniakami i iść spać godzinę później, to lepiej zjedz coś lekkiego.
  • Odpowiedz
Na kolacje nie jeść węgli więc ziemniaki, kasza, ryż, chleb, panierki nie. Mięso z surówka z obiadu może być lepsze niż kielbasiana kolacja
  • Odpowiedz
dobre mity jebliście teraz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Ch-jogromPL: właśnie czytam i nie wierzę, że to nadal żyje.

@HCLB: Zależy co jesz - u mnie przeważnie obiad to kolacja z dnia poprzedniego, więc chwilę mi zajęło zrozumienie pytania :D:D. Generalnie jak posiłek jest zdrowy to nie ma znaczenia czy go zjesz o 13, 15 czy 18:30
  • Odpowiedz
No mniej więcej na kolacje ryba, jakiś twaróg, warzywa z czymś tam ma. Generalnie węglowodanów mało bo na noc nie są potrzebne. Mówi też że 18 godzina to mit ale tak jeść do 2h przed snem.
  • Odpowiedz
@bardakon: no to bzdura okrutna, bo ja jem na noc o 19-20 godzinie na raz ~200g białka 450g ww (z czego 150-200g to cukier), 50g tłuszczy i mam ~8-10% bf i nie grubne fatem, żyły na brzuchu to mam od brzucha do klaty aż
  • Odpowiedz