Aktywne Wpisy
chcialbymbycnormalny +156
W polsce dalej jak w lesie, jak śmiesz się do juleczki uśmiechać ty intzelu mizoginie.
#p0lka #logikarozowychpaskow #tinder #blackpill #rozowepaski
#p0lka #logikarozowychpaskow #tinder #blackpill #rozowepaski
Ryneczek +40
Myślałem, że to jakaś ruska propaganda krążąca po twitterze, ale nie - nowym rzecznikiem prasowym ukraińskiej armii naprawdę został trans, niejaki Sarah Ashton-Cirillo. Ciekawe, co na to Azovcy i reszta ukraińskich narodowców. Przykro patrzeć, jak Ameryka upadla naszych sąsiadów, propagując swoją atlantycką ideologię. Chłop, który sobie ucina siusiaka i zmienia płeć jest dla mnie zaburzony. Koniec kropka.
https://www.newsweek.com/ukraine-military-has-new-transgender-spokesperson-1817334
#ukraina #wojna #bekazlewactwa #4konserwy
https://www.newsweek.com/ukraine-military-has-new-transgender-spokesperson-1817334
#ukraina #wojna #bekazlewactwa #4konserwy
#jd #letv
@sylwek2k: Vat płaci się od kwoty jaką zapłaciłeś, a nie od wartości - nie siej fermentu. Inaczej celnik może ci powiedzieć że 129$ to nierealna wartość i to taki fajny telefon że on go wycenia na 1000$ i od takiej wartości masz zapłacić vat. Masz dowód że zapłaciłeś 129$ to go przedstawiasz i od takiej płacisz vat. Naliczyli ci od
@lochfyne:
placisz od wartosci. Jezeli bylo by inaczej, to przy prezentach nie placilbys w ogole, bo przeciez nic nie zaplaciles.Prawda? A jednak za prezenty placi sie normalnie podatki, bo wyliczenie jest na podstawie wartosci towaru, a nie zaplaconej kwoty.
@
@sylwek2k: Nieprawda, płacisz od tego ile zapłaciłeś. Masz gift, bo ci grzecznie Chińczyk tak wpisał, ale panowie celnicy podejrzewają że to nie jest gif tylko zakupy. Przesyłają ci grzecznie list polecony żebyś podał
@lochfyne:
Poczytaj sobie, a nie #!$%@? 3 po 3 w internetach. Od PRAWDZIWYCH prezentow placi sie takze podatek! Nie ma nic do tego, ze nie zaplaciles ani grosza. Bo podatek placi sie od WARTOSCI przedmiotow w paczce.
@sylwek2k: Proponuje ci to samo, żebyś poczytał. Możesz forum prawnicze gdzie ci ktoś to wyjaśni z powołaniem na paragrafy, możesz telchina, gdzie masz napisane to samo co ja ci mówię. Vat płacisz od faktycznie zapłaconej
Cena zadeklarowana 179,90$ (jak bez kuponu). Opakowane tak samo jak LeTV, w kartonie z czerwonymi taśmami JD. Brak VATu tłumaczę sobie albo dzikim szczęściem albo tym, że na deklaracji zawartości słowo "Cellphone" napisane było po rusku i na pierwszy rzut oka celnik nie skumał co tam jest ( ͡° ͜
@lochfyne:
Mam prosbe, zanim odeslesz mnie na jakiekolwiek forum, znajdz przepisy podatkowe dotyczace prezentow z zagranicy, a pozniej podaj, czy sa one opodatkowywane, czy nie (pamietaj, ja jestem idiota, ktory pisze, ze sa one normalnie opodatkowane, ty jestes ten madry, co twierdzi ze nie mam racji, ze pisze glupoty i prezenty sa nieopodatkowane i hurrr durrr).
Po tekscie, ktory napisales i