Wpis z mikrobloga

@TomdeX: A z jakiej racji? Nie miałem ochrony od VATu, nie było mowy nic, że zaniżyć mogą cenę, 0 obietnic ze strony JD itd. także chyba nie mam nawet o co mieć do nich pretensji. Teraz już wiem, żeby od nich nie brać jeśli znów nie będzie jakichś proąądnych kuponów. A odnośnie dispute to i tak zamierzam robić bo coś podejrzana ta Nubia Z9 Mini... JAk się tam na JD dispute
VAT placi sie od WARTOSCI towaru, niekoniecznie od kwoty, jaka zaplaciles.

@sylwek2k: Vat płaci się od kwoty jaką zapłaciłeś, a nie od wartości - nie siej fermentu. Inaczej celnik może ci powiedzieć że 129$ to nierealna wartość i to taki fajny telefon że on go wycenia na 1000$ i od takiej wartości masz zapłacić vat. Masz dowód że zapłaciłeś 129$ to go przedstawiasz i od takiej płacisz vat. Naliczyli ci od
Vat płaci się od kwoty jaką zapłaciłeś, a nie od wartości - nie siej fermentu.

@lochfyne:

placisz od wartosci. Jezeli bylo by inaczej, to przy prezentach nie placilbys w ogole, bo przeciez nic nie zaplaciles.Prawda? A jednak za prezenty placi sie normalnie podatki, bo wyliczenie jest na podstawie wartosci towaru, a nie zaplaconej kwoty.

Jak jesteś w sklepie i kupujesz towar, to na rachunku masz vat od kwoty jaką zapłaciłeś

@
placisz od wartosci. Jezeli bylo by inaczej, to przy prezentach nie placilbys w ogole, bo przeciez nic nie zaplaciles.Prawda? A jednak za prezenty placi sie normalnie podatki, bo wyliczenie jest na podstawie wartosci towaru, a nie zaplaconej kwoty.

@sylwek2k: Nieprawda, płacisz od tego ile zapłaciłeś. Masz gift, bo ci grzecznie Chińczyk tak wpisał, ale panowie celnicy podejrzewają że to nie jest gif tylko zakupy. Przesyłają ci grzecznie list polecony żebyś podał
Masz gift, bo ci grzecznie Chińczyk tak wpisał, ale panowie celnicy podejrzewają że to nie jest gif tylko zakupy. (..)Ale gdyby ci wujek wysłał gif z Chin to wtedy vatu nie zapłacisz.

@lochfyne:

Poczytaj sobie, a nie #!$%@? 3 po 3 w internetach. Od PRAWDZIWYCH prezentow placi sie takze podatek! Nie ma nic do tego, ze nie zaplaciles ani grosza. Bo podatek placi sie od WARTOSCI przedmiotow w paczce.

Jeśli dostałem
Poczytaj sobie, a nie #!$%@? 3 po 3 w internetach. Od PRAWDZIWYCH prezentow placi sie takze podatek! Nie ma nic do tego, ze nie zaplaciles ani grosza. Bo podatek placi sie od WARTOSCI przedmiotow w paczce.

@sylwek2k: Proponuje ci to samo, żebyś poczytał. Możesz forum prawnicze gdzie ci ktoś to wyjaśni z powołaniem na paragrafy, możesz telchina, gdzie masz napisane to samo co ja ci mówię. Vat płacisz od faktycznie zapłaconej
@MariusMD: Tylko przez Warszawę

Nadejście przesyłki 2015-12-28 22:45 WER Warszawa

Przygotowanie przesyłki do doręczenia 2015-12-31 08:13 [Mój UP pod domem/Zachodniopomorskie]

Cena zadeklarowana 179,90$ (jak bez kuponu). Opakowane tak samo jak LeTV, w kartonie z czerwonymi taśmami JD. Brak VATu tłumaczę sobie albo dzikim szczęściem albo tym, że na deklaracji zawartości słowo "Cellphone" napisane było po rusku i na pierwszy rzut oka celnik nie skumał co tam jest ( ͡° ͜
DUŻE LITERY NIE SPRAWIAJA ZE TWOJE ZDANIE STAJE SIE MADRZEJSZE.

@lochfyne:

Mam prosbe, zanim odeslesz mnie na jakiekolwiek forum, znajdz przepisy podatkowe dotyczace prezentow z zagranicy, a pozniej podaj, czy sa one opodatkowywane, czy nie (pamietaj, ja jestem idiota, ktory pisze, ze sa one normalnie opodatkowane, ty jestes ten madry, co twierdzi ze nie mam racji, ze pisze glupoty i prezenty sa nieopodatkowane i hurrr durrr).

Po tekscie, ktory napisales i
@SeismicShake: Otworzyłem tylną klapkę. Niestety były tam jakieś małe okruszki czy coś tego rodzaju i pod plombą malutki włosek - okruszki jeszcze jakimś cudem mogłyby się dostać ale włosek pod plombą? O nie... Stwierdziłem, że coś z tym nie tak. Co więcej śrubki wyglądają jakby były odkręcane... Nigdy nie miałem problemu z chińskimi telefonami (a może byłem zbyt mało uważny?) i teraz też nie sądziłem, że coś będzie. Niestety ze zdziwieniem