Wpis z mikrobloga

@feniks_pn: dzięki, to te. Cena jest dość spora, ciekawe czy rzeczywiście czuć w nich różnicę stabilności przy przysiadach ( ͡° ͜ʖ ͡°) obecnie czy martwy czy przysiad robię na boso.
  • Odpowiedz
@Misieeek: niewiele, przysiad dochodzę do 130kg, MC do 140kg. Zależy mi na stabilności podczas wykonywania przysiadiu, stale nad tym pracuję, ale gdzieś tu czytając wasze wypowiedzi wyczytałem, iż ćwiczenie na boso nie jest tak do końca dobre - cała stopa nie przylega do podłoża?
  • Odpowiedz
@SNUPPi: ziomeczku produkt czasowo niedostępny :(
@johnq: to zależy. Ja różnicy dużej nie czuję. Na pewno takie buty nie naprawią Ci mobilności, ew. trochę zamaskują niektore elementy, ale jak bioder nie otwierasz to w nich też nie otworzysz :) Moim zdaniem warto jak jarasz się siłownią itd., ale nie za wszelką cenę.
  • Odpowiedz
@johnq: każde twardsze adidasy z miare względną płaską podeszwą będą ok, ale jak możesz sobie pozwolić to fajny bajer :) (nie mniej zakładam je tylko do siadów, martwe robie albo w trampkach albo na boso, a resztę treningu w biegówkach)
  • Odpowiedz
@johnq: Nie zastanawiaj się, dobre buty to najlepsza inwestycja moim zdaniem, różnica jest bardzo duża jeśli chodzi o przysiad. Dodatkowo dobrze się w nich robi np overhead press. Martwy lepiej bez butów albo coś na płaskiej podeszwie.
  • Odpowiedz
@feniks_pn: dzięki za opinię, fakt faktem niecałe 400 zł raczej nie ma sensu, ale przy jakiejś promocji typu 229 zł jak ta, teraz niedostępna to już cena jest w miarę przystępna. Siłownia to tylko dodatek do życia codziennego, jeśli to nie jest jakieś typowe "must have" to nie ma się co spinać ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Zielakrk: dzięki również, na razie nie mam ciśnienia,
  • Odpowiedz
@johnq: do martwego nie używa się tych butów (często zawodnicy na boso wykonują ćwiczenie lub w takich uroczych balerinkach).

Jeżeli nie startujesz w zawodach, to lepiej bez takich butów - one przeciążają staw kolanowy, więc szkoda zdrowia.

Najlepiej do obu ćwiczeń używać butów z twardą podeszwą, a martwy można na boso, jeżeli siłownia zezwala na
  • Odpowiedz