Aktywne Wpisy
WielkiNos +54
Eh... zazdrosny i zaborczy mężczyzna - marzenie wielu kobiet. Taki to na pewno kocha i nie zdradza, a, że sam jest mężczyzną to i wie po sobie, że inni mężczyźni patrzą się na każde kobiece piersi bez stanika. Ojciec z resztą potwierdza.
#logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #savoirvivre #stanik
#logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #savoirvivre #stanik
strfkr +283
Zrobiłem po raz pierwszy test na IQ i dostałem prawie maxa (95%). Jestem pozytywnie zaskoczony, bo o ile od zawsze byłem uzdolniony i mocno powyżej średniej, to nie spodziewałem się, że aż tak. Wychodzi na to, że tylko 5% ludzi jest inteligentniejsza ode mnie :)
#chwalesie
#chwalesie
antybiurokrata
godzinę temu
Oceniono 45 razy 39
Kazdy kto może płaci podatki za granica bo go do tego zmusza idiotyczna przestępcza biurokracja.
Po wieloletnim pobycie w USA, z dość dużymi dochodami w USA myślałem ze w Polsce można coś zrobić. Wiec wróciłem, zmieniłem rezydencje na Polskę i płaciłem podatki z dochodu w USA tutaj.
Urząd Skarbowy oskarżył mnie, uwaga, o pranie brudnych pieniędzy, no bo przecież "urzędnik nie wie skad ja te pieniądze mam". Aby udowadniać ze dochód od którego zapłaciłem podatek to nie brudne pieniądze, zażądano ode mnie wszystkich kontraktów z firmami USA, po Polsku. Wedle urzędów w Polsce ja mam podpisywać kontrakty z firmami w USA po polsku aby oni to zrozumieli. Musialem tlumaczyc kilkaset stron specyfikacji oprogramowania no bo pani z urzedu ktora na codzien zajmuje sie kontrolowaniem sklepow z kapusta musi to zrozumieć.
W miedzyczasie IRS (urzad skarbowy USA) wszczął procedurę sprawdzania czy aby nie unikam płacenia podatku w USA. Traktat miedzy USA a Polska przewiduje ze w takich sytuacjach urzad w Polsce ma sie zajac sprawa i mnie od tego wybronic. Kiedy tego zazadalem banda idiotow w urzedzie tylko smiala sie ze mnie "jestesmy od brania nie od pomagania". Kiedy zacytowałem traktat powiedziano mi wprost ze jak bede podskakiwal to mi beda robic kontrole po kontroli.
I zrobili. Wyglada to tak ze ktos dzwoni o 8 rano ze mi będą robić kontrole i potem siedza w domu przez pare dni sprawdzając wszystko.
Aby uniknac podobnych problemow zazadalem formalnie od Urzedu Skarbowego aby mnie poinformowali jak mam rozliczac VAT od oprogramowania wysyłanego do USA przez internet. Prawo wymaga aby odpowiedzieli w 3 miesiace. Im to zajęło 2 lata. Niby jak ktos cokolwiek moze zrobic w Polsce z taka banda chamow i idiotow w urzedach?
Po paru latach takiej zabawy dochod z USA sie oczywiscie skonczyl bo nikt na swiecie nie bedzie czekal na mnie 2 lata az sie nasz urzad zdecyduje co robic. Teraz oczywiscie tez jestem kontrolowany i oskarżany o ukrywanie dochodu bo wczesniej mialem duzy dochod a teraz nie mam.
Tak urzędy w Polsce załatwiają każdego który płaci tutaj podatki z dochodów z zagranicy. Gnoje w urzedach wyleczyły każdego z patriotyzmu, a kogo nie wyleczyły to zrujnowały. Dlatego tez wszyscy nowobogaccy wycofuja sie z dzialalnosci produkcyjnej i "inwestuja" kase albo za granica albo w centrach handlowych ktore sa potem zarzadzane przez firmy z Zachodu ktorym nasze urzedasy nie podskocza.
Ta zabawa może sie skończyć tylko bankructwem styropianowej Polski. Innego wyjścia nie ma, no chyba ze ktos znajdzie sposob aby sie pozbyc co najmniej 90% biurw.
certare.pl/wp/zabierz-biurwom-kase-jezdzij-wolno/
Źródło: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103090,13854366,Polscy_miliarderzy_placa_podatki_zagranica__Wielowieyska_.html#BoxWiadTxt
#polska #biurokracja #zale #tokfm #gazetawyborcza #usa #mojkrajtakipiekny
@Threepwood: O i ta strona była na głównej niedawno :O
http://certare.pl/wp/dlaczego-policjantom-drogowki-rosna-cycki/