@ksanax: Do 2,5 L wody wrzucasz 5 obranych i pokrojonych w kostkę ziemniaków. Dodajesz kostkę rosołową wołową i drobiową. Jak woda zacznie się gotować odczekaj 2-3 minuty i dodaj kiełbaskę (jedna długa laska dobrej kiełbasy - ja lubię ją wcześniej nieco podsmażyć). Gotuje się to z 5 minut, po czym dodajesz poszatkowaną kapustę (przy dużej główce - wystarczy jej połowa). Następnie gotujesz, aż kapusta zmięknie. Doprawiasz* do smaku i zabielasz
EDIT: dzisiaj będe miał podwójne #chwalesie bo właśnie dopieka się mój piernik ! Po produkcji podrzucę foto :)
Do 2,5 L wody wrzucasz 5 obranych i pokrojonych w kostkę ziemniaków. Dodajesz kostkę rosołową wołową i drobiową. Jak woda zacznie się gotować odczekaj 2-3 minuty i dodaj kiełbaskę (jedna długa laska dobrej kiełbasy - ja lubię ją wcześniej nieco podsmażyć). Gotuje się to z 5 minut, po czym dodajesz poszatkowaną kapustę (przy dużej główce - wystarczy jej połowa). Następnie gotujesz, aż kapusta zmięknie. Doprawiasz* do smaku i zabielasz