Aktywne Wpisy
Mrbimbek +879
Dwa lata temu pomagałem uchodźcom z Ukrainy którzy z jedną walizką uciekali przed wojną, była w tym rodzina z którą kontakt miałem chwilę dłużej, trzy dziewczyny z matką i dwójka dzieci, pomagałem im szukać pracy, tłumaczyć dokumenty, pomagałem w urzędach. Jedna z dziewczyn dziś się odezwała, wrócili na Ukrainę a kilka dni temu urodziła syna, przez to jak im pomogłem w najcięższym dla nich czasie nazwała syna moim imieniem, taka drobnostka a
CLOUT_MMA +170
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Ale królowa jest jedna - muszynianka
Ja pije głównie tak
1 Wysowainka z jodem
2 selenka z selem
3 vytautas
4 wody z muszyny (muszyna , muszynianka)
wody nie gazowane
1 kranovianka
2 wody stołowe o niskiej lub srednej mineralizacji ( cisowanka primawera itd )
O właśnie i dla takich ludzi jest stworzony przemysł wody butelkowanej!
Płacą krocie za gówno wzbogacone fenolami i plastyfikatorami z butelek PET.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Woda nie jest źródłem minerałów, pożywienie nim jest.
Ludzie od zawsze mieli dostęp do wód powierzchniowych i jakoś sobie radzili.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przegotowana i wystudzona kranówa jest najlepsza, a jak woda komercyjna to tylko gazowana ze
Na pewno nie wodę bez gazu, tak nawaloną konserwantami, że jest krystaliczna dwa lata.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chociaż, gdybym umierał z pragnienia, to bez wahania.( ͡° ͜ʖ ͡°)
W ogóle unikam plastiku, nawet ten plastik "bezpieczny" zawiera plastyfikatory, które reagują z wodą, tłuszczem, alkoholem i innymi rozpuszczalnikami.
Szkło, porcelana, stal szlachetna, drewno, glina, marmur, metale kolorowe, w ostateczności naczynia emaliowane.
Zamiast się
Ale najlepiej gazowaną.
Wysokie ciśnienie, dwutlenek węgla i kwas węglowy sprawiają, ze woda jest zabezpieczona mikrobiologicznie i nie trzeba do niej ładować konserwantów.( ͡° ͜ʖ ͡°)