Wpis z mikrobloga

Pomógłby mi ktoś kto ma Corel DRAW w wersji X7?
Potrzebuje otworzyć ten plik i zapisać go w wersji X3.

Nie mam pojęcia co jest grane. Mój Corel X7 po prostu nie chce mi zapisać pliku do jakiejkolwiek starszej wersji, jak wybieram np. "Zgodność z X3" to po kliknięciu dzieje mi się tak jak na screenie niżej. Plik nie powstaje, w miejscu napisu tworzą się jakieś śmieci ważące 0 bajtów a opcje "Zapisz jako" jest już niedostępna do wybrania. Tak jakby wciąż coś liczył a nie liczy.

Może ktoś spróbować jak to u niego działa? Z tym, że możliwe jest otwarcie pliku tylko w wersji X7

#pytanie #grafika #design #corel
Bunch - Pomógłby mi ktoś kto ma Corel DRAW w wersji X7?
Potrzebuje otworzyć ten plik...

źródło: comment_F6mVsAR51iH28zbE2awdkKsiO5XQCwaP.jpg

Pobierz
  • 20
@Bunch: możesz spróbować zapisać do eps z zachowaniem fontów, ale jesli masz przejscia tonalne to potnie ci to na miliony kawałków, co takiego jest w tym pliku niestandardowego? w pracy mam X5 wiec nie otworze twojej wersji, mozesz opisać albu wyslać screen na PW.
@sorasill: Hmmm, nie bardzo rozumiem Twój opisany sposób. Chcesz żebym otworzył Corela jeszcze raz (uruchomił drugi raz program obok) i skopiował te elementy z jednego do drugiego? Tak czy o co chodzić. Bo nie rozumiem zwrotu "zaświeć do zaznaczenia".

Swoją drogą widzę, że udało CI się to zapisać w wersji do 12, dziękuję.
Jakim sposobem rozwiązałeś ten problem?
@Bunch: ja pier.. otwórz i skopiuj sobie jak chcesz kombinujesz jak koń pod górę. Skąd mam wiedzieć jaki masz format ? Otworzyłem corela i zrobielm to w 30 sekund, dopasuj sobie pod siebie.
@sorasill: Ale co mi to da? Jak ma to mi pomóc? Skoro jesteś w stanie otworzyć w X7 i to co tam jest zapisać do wersji 12 to będzie to pomoc. A jeśli nie, to nie jest to pomoc bo mi to nic nie daje.
Skoro nie zapiszę Ci tego w wersji 12 bo program mi tego nie zapisuje. Skąd masz wiedzieć jaki mam format? Plik jaki wstawiłem do pobrania
@Bunch: to zapiszesz jako pdf prn ps eps svg ai czy tiff na 300 cokolwiek co obsługuje jakąkolwiek cyfra i nie rozumiem czemu nie możesz zapisać tak PROSTEGO pliku.
nie rozumiem czemu nie możesz zapisać tak PROSTEGO pliku.

@sorasill: Wyjaśniałem to, występuje błąd programu, który nie pozwala mi zapisać nic co zrobiłem do starszej wersji.