Wpis z mikrobloga

@M4ks: od kolegi dostałem, w ramach "kręgu znajomych" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A zdjęcie może ktoś udostępnić jednej strony w ramach prawa cytatu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
A zdjęcie może ktoś udostępnić jednej strony w ramach prawa cytatu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@mk321: mam nadzieje, ze z twoim softem jesli oczywiscie kiedys cos stworzysz, bedzie to samo.
Co sie porobilo z ta branżą...
  • Odpowiedz
@M4ks: jeśli ktoś coś będzie chciał zrobić z tym co stworzę w ramach tego co pozwala prawo, to nie będę mógł mieć pretensji.
Po za tym oprogramowanie jest traktowane inaczej niż np. muzyka/książki. Książkę można skopiować i rozpowszechniać w ramach "kręgu znajomych", a oprogramowania już nie.

Zresztą akurat ta publikacja jest dostępna na iBuk Libra, którą ma zakupiona moja biblioteka. Tylko komu chce się teraz lecieć po nowy kod dostępu.
  • Odpowiedz
Co sie porobilo z ta branżą...

@M4ks: a przy okazji chciałem się spytać, co sądzisz o tej stronie?

http://it-ebooks.info/

Na Wykopie często wklejana, żeby brać i uczyć się z niej. Jak pirackie ebooki są po angielsku to już dobrze? Co najlepsze linki do tej strony były wklejane w sylabusach Politechniki Warszawskiej.
  • Odpowiedz
@mk321: tak tak, wszystko oddasz za darmo, wiadomo. A uczelnie.. Cóż, jak to mówią 'kto umie, ten robi, kto nie, ten naucza'.
Trochę po prostu słabe jest to, ze to branża w której ludzie nie pracują za minimalna i szkoda im pare dyszek na sensowna książkę. I tyle.
  • Odpowiedz
@M4ks: książki, które według mnie są sensowne (z których coś się nauczę i będę mieć za to kasę), kupowałem z własnej kieszeni. Np. do Javy czy do Springa. Nie tylko ebooki, ale też wersje papierowe, bo się wygodniej czyta i chętniej do nich wraca.

Z tej potrzebowałem tylko kilka stron, bo piszę rozdział teoretyczny do pracy inżynierskiej (który do szczęścia mi nie jest potrzebny, wolałbym go nie pisać ale takie
  • Odpowiedz