Wpis z mikrobloga

Święta na wykop.pl:
- niezręczna cisza na wigilii, nie ma o czym gadać
- łamanie się opłatkiem omg tak mie to w-----a że szok czemu nie moglibyśmy od razu się n----------ć, jakieś c-----e tradycje
- musiałem jeździć godzinę po mieście bo mama kazała iść do spowiedzi a nie będę się spowiadał
- sklepy zamknięte przez dwa dni a w wigilie krócej ludzie gdzie ja kupię p--o z rzemieślniczego browaru i karczochy
- ciocia się pytała czy mam dziewczynę :/:/:/ co jom to obchodzi
- tata kazał wynieść śmieci i odkurzyć a byłem ustawiony z ekipą na robienie rankeda w lolu :(
- j----i hipokryci katolicy przystrajają świerki jak poganie, przecież Święta Bożego Narodzenia to Święto Niezłomnego Słońca
- nienawidzę świąt, nienawidzę mojej rodziny, nienawidzę przyjeżdżać na ten wypizdów z mojego wielkiego miasta

Kilka razy w roku kisnę niemiłosiernie. Na Święta Bożego Narodzenia, na Wielkanoc i na Wszystkich Świętych. Wbijam sobie na mirko i zaczytuję w tym przykrym festiwalu. J----e Święta hur dur, nienawidzę, nie znoszę, nie chcę, nie lubię. Jak to dobrze, że moje są takie normalne i przyjemne.
Biorę wcześniej urlop żeby ruszyć dupsko i pomóc rodzicom w przygotowaniach. Nie brzydzi mnie spotkanie z własną rodziną. Nie brzydzi mnie łamanie się opłatkiem. Nie brzydzi pomaganie w przygotowaniach. Może dlatego, że staram się te Święta traktować poważnie. Mam to szczęście, że nie są to dla mnie jakieś dni zimy czy magiczny czas cudów i spełniania marzeń tylko Święta Narodzenia Pańskiego. Nikt mnie do spowiedzi nie zaciągał, poszedłem z własnej woli w niedziele. Nikt mnie nie będzie zaciągał na Mszę, gdzie z radością będę darł mordę śpiewając "Bóg się rodzi". Nie będę siedział w pieczarze, unikając kontaktu z rodziną, z którą widzę się raptem kilka razy w roku. Mam nadzieję, że moje dzieci będę w stanie wychować w podobnym duchu i nie będą potem wypisywać na mirko jak bardzo mnie nienawidzą bo liczę na to, że pomogą mi w przygotowaniu kapusty.

Życzę wszystkim porządnych Świąt Bożego Narodzenia.

#marianbaczalcontent
m.....l - Święta na wykop.pl:
- niezręczna cisza na wigilii, nie ma o czym gadać
- ...
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marianbaczal: Wesołych Świąt mirku, dobrze przeczytać taki tekst i zobaczyć ze nie jest sie wymierajacym gatunkiem. życzę Żebyś spotkał jak najwięcej ludzi, którzy myślą podobnie i żebyś za łatwością przekazał swoją mądrość dzieciom. pozdro!
  • Odpowiedz
@marianbaczal:
Już miałem gotowy tekst napisany:

TO po co cymbale obchodzisz święta? Jesteś aż tak pustą świnią, że tylko żarcie cię interesuje? Zawsze srasz ze strachu jeśli trzeba komuś życzyć coś dobrego? Myślisz tylko kto ci coś da? Idź do roboty a nie miej czasu wolnego jak ci się nie podoba.

Ale na końcu przeczytałem to co było
  • Odpowiedz