Wpis z mikrobloga

@Radeg90: Nie mnie oceniać nazwę, za to polecam smak. Tak na marginesie to pamiętam, że kiedy u babci było świniobicie, to jednym z produktów był właśnie podobny pasztet, pasteryzowany w słoikach.
@Radeg90: Jadłeś kiedyś mózg wieprzowy? Ja jadłem, zdecydowanie jedna z moich ulubionych części świniaka. Wiadomo, że chcąc to sprzedać w sklepach on musi dodać chemię, ale ten pasztet jest ze wszystkich najbliżej ideału (domowego ze świniobicia), zarówno smakiem jak i składem
@Radeg90: Próbowałem znaleźć podobieństwo i móżczkowi z jajkiem smakowo najbliżej chyba do jajecznicy na pomidorach. W dobrych restauracjach w Polsce można zjeść jajecznicę z mózgiem, jakbyś miał okazję spróbować to polecam. Chyba u Kucharzy w Warszawie mieli.