Aktywne Wpisy

fsfdjf +223
nigdy nie zapomnę jak miałam kanałowe leczenie zęba i pan endodonta opierał na moim ramieniu swój bebzon. pomimo tego, że słyszałam jak mu kichy pracują to bardzo przyjemnie to wspominam bo byłam bardzo zestresowana a ten bebzon na ramieniu był ciepły i miękki i był takim trochę bebzonem wsparcia emocjonalnego

padzi +46

Mirki,
Chodzę z zamiarem kupna maszyny do pisania..
W sensie ma być małe, tanie, bateria ma trzymać długo, etc..
Czytam i czytam.. Wg najróżniejszych poradników najlepiej zainwestować w coś, co ma 13,3"
Do tego idealnym rozwiązaniem byłby ekran IPS
z drugiej zaś strony trochę cebula i myślę o zaoszczędzeniu..
11,6" HD Ready, bateria trzyma praktycznie tak samo długo, brak IPS i cena sporo niższa..
To jeśli chodzi o chromebooki.. Zastanawiam się jeszcze nad japkiem..
Byłoby pewnie używane, myślałem o modelu air, nie wiem którym bo niestety się nie znam całkowicie.. Stąd prośba o podpowiedzi, na co zwrócić uwagę?
Oba ekosystemy są dla mnie obce, stąd też ciekawość, jak na nich się pracuje..
Nie jestem pewny, co rozumiesz przez "maszyna do pisania", ale jeśli chcesz oszczędzać to najlepiej kupić jakiś laptop bez systemu i postawić linuksa. Takie laptopy można dorwać dość tanio (1500 zł, może nawet mniej), a bateria powinna wytrzymać jakieś 6 godzin z włączonym Wi-Fi, edytorem i maksymalnym podświetleniem
@kj5: jak duze doswiadczenie masz w pracy na osx? gdzie ten system cie ogranicza?
@bocznica: przecież chromebook działa na chromeos