Wpis z mikrobloga

Krótka historia jak straciłem przyjaciółkę, którą znam od 30 lat.

Wciąż jestem w Indiach, rozmawiałem ze starą znajomą na skype. Temat zszedł na politykę. Okazało się, że głosowała na #nowoczesnapl Próbowałem jej wyjaśnić, że to nowa odsłona PO ale nic do niej nie docierało. Broniła #petru tak zacięcie, jak by od tego zależała przyszłość Polski. Rzuciła oczywiście, że czyta "W polityce" (czy jakoś tak) więc zna się lepiej ode mnie. Twierdziła również, że Petru jako cytuję "wybitny finansista" ma szansę przywrócić naszą ojczyznę do czasów świetności.
Moje argumenty zdały się na nic więc nie dała mi wyboru.
- nie może już liczyc na moją pomoc (załatwiałem jej pracę w Norwegii)
- usunąłem ze skype, FB, telefonu i wszędzie gdzie się dało.

Nie zniosę bowiem hipokryzji oraz działania na szkodę moją oraz całego społeczeństwa. Sądziłem, że jest inteligentna a okazała się prostym, małym zmanipulowanym głuptasem. Szkoda mojego czasu na tego typu ludzi.

Teraz gdy myślę czy słusznie postąpiłem wystarczy, że przypominam sobie jakie bzdury mówiła podczas naszej rozmowy i z miejsca mi przechodzą wątpliwości.

#polityka #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow #gorzkiezale
  • 74
  • Odpowiedz
@Coolek: Pozwolisz, że się ustosunkuję
1. Nikogo nie obsmarowałem ponieważ nie podałem nawet imienia tej osoby
2. Przez nasze życie przewija się wiele osób i każdego dnia decydujemy z kim chcemy się spotykać a z kim nie
3. Szacunek dla uczciwych osób jest dla mnie bardzo ważny. Wspomniane przez Ciebie małżeństwo z USA to najgorszy rodzaj Polaków jaki można spotkać na ojczyźnie. Wykorzystują rodaków (chcieli nas poznać tylko dla zareklamowania
  • Odpowiedz
@shogun1978: Polecam ci zatem przemyslenie swojego zycia, skoro dziwnym trafem trafiasz na takie osoby kilkukrotnie czesciej, niz przecietny Polak.

I polecam nauczyc sie weryfikowania plotek. Mam wrazenie, ze jak tylko jakis znajomy poznany w jakiejs grze rzuci ci jakies stwierdzenie, to go nie weryfikujesz w zaden sposob, tylko od razu trabisz swiatu jako pewnik. A warto sie zastanowic, ze taka osoba ktora ci przekazuje te "rzetelne informacje", moze byc takiego
  • Odpowiedz
Tutaj chodzi o nasze postrzeganie rzeczywistości. Jeżeli ktoś głosuje na Petru czy PO to znaczy, że nie ogarnia co się dookoła niego dzieje.

@shogun1978: Natomiast Ci, co głosują na PIS to oczytani i obiektywni analitycy sytuacji polityczno-gospodarczej Polski ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
gdy dowiedziałem się, że głosowała na Petru to poczułem się jak by mi wbiła nóż w plecy

@shogun1978: Hahaha!
Nie zapomnij postraszyć sądem kolejnej osoby, która Ci zasugeruje leczenie xD
  • Odpowiedz
@shogun1978: Zrywanie z kimś kontaktu tylko ze względu na poglądy polityczne jest dla mnie tak zabawne że aż nie wyrabiam. To Ty dałeś się zmanipulować i wciągnąć w partyjne wojny-"dziel i rządź". Wytłumacz mi jak taka pierdoła może wpłynąć na to z kim utrzymujesz relacje a z kim nie?
  • Odpowiedz