Aktywne Wpisy
essos +5
Wielu z was tutaj robi z Zaleckiego jakiegos zabijake, przed ktorym ferrari powinien speirdalac, a przeciez to typ ktory zaprezentował 3 razy obsranie w oktagonie godne lasika. Wiadome ze przeciwnicy nie ci sami, ale jednak o czymś to świadczy
#famemma
#famemma
BoroPrimorac +50
Teraz już wiadomo - odebranych zostało 51 psów (w tym ciężarne) (!!!). Między innymi w typie ras takich jak:
- Owczarek niemiecki
- Jamnik
- Cocker spaniel
- Buldog francuski
- Shih tzu
- Sznaucer miniaturka
- Dog z Bordeaux
i inne.
Psy były trzymane w większości w ziemiankach, bez dostępu do światła i bez dostępu do misek z wodą.
Większość z tych psów spędziło w takich warunkach całe swoje życie.
W pseudohodowli były suki w ciąży oraz szczenięta. Suki i psy w obrębie "rasy" miały wspólne "wybiegi", przez co w kółko dochodziło do krycia i nie da się ustalić ojcostwa.
Na terenie posesji znaleziono liczne szczątki psów - dosłownie walające się po podwórku, w tym zdarte skóry ze zwierząt (najprawdopodobniej psów).
Większość psów jest poważnie chora, zarobaczona, zapchlona, odwodniona i wygłodzona, każdy pies wymaga pomocy weterynaryjnej.
O zniszczonej psychice chyba nie muszę wspominać.
Przed interwencją właściciele "szarpnęli" się i wysypali w ziemiankach słomę. Niektóre psy z głodu zaczęły ją konsumować (co okazało się już po odebraniu psów, w wiadomych okolicznościach).
Hodowla była zarejestrowana, oczywiście nie w ZKwP, a w jednym ze związków typu Związek Kotów i Psów Rasowych czy innym "przybytku" stworzonym na potrzeby pseudohodowli i januszy, którzy myślą, że ubijają biznes życia płacąc za psa połowę ceny.
Gdyby ktoś szukał rasowego psa "po taniości" albo pytał, "po co mi rodowód z ZKwP, nie będę brać psa na wystawy" lub "czemu mam płacić 2000/3000 zł, jak mogę mieć za 700 zł (albo i mniej)" - polecam galerię z opisem każdego zdjęcia: (galeria na facebooku'u)
Chcesz rasowego psa, kupujesz ze sprawdzonej hodowli z miotem zarejestrowanym w ZKwP. Chcesz psa - bierzesz ze schroniska lub z fundacji.
Na zdjęciu niżej Shih tzu, Owczarek niemiecki i Dog (znany większości jako "Śliniak").
#pies #psy #zwierzaczki #zwierzaki #szczeniaki #ludzietodebile #takaprawda #cebulaki
Strasznie działają mi na nerwy tego typu #!$%@?. Ludzie przeważnie zawsze mają coś na sumieniu, są podstępni i chciwi, a zwierzęta kierują się jedynie instynktem, nie potrafię zrozumieć jak można je w taki sposób krzywdzić.
Nie bagatelizuj przeglądów i odbioru miotu (o tym drugim już zapomniałeś) bo to też ważna sprawa, każdy szczeniak
A to że nie ma świętych, napisałam już w drugim zdaniu. Jednak w dużej mierze robią dobrą robotę i przynajmniej przepisami zdrowo utrudniają życie cwaniakom.
"Nazywanie wszystkich którzy nie należą do zkwp pseudohodowcami jest strasznym generalizowaniem" po tym mi się odechciało czytać. Prowadzisz pseudo, czy Twoi rodzice prowadzą, że masz tak wyprany mózg? W którym
Wejdź sobie dziecko w galerię z linku wyżej i popatrz, jak te Twoje Stowarzyszenia pięknie i prężnie działają. "Wzorcowa hodowla".
@robertx masz i