Aktywne Wpisy

WielkiNos +353
O i to jest prawdziwe piekło kobiet! Niemożność wstawienia gołych cycków na fb i insta oraz chodzenia z gołymi klatami jak faceci. Trzeba walczyć żeby było można.
#pieklokobiet #rownouprawnienie #instagram #logikarozowychpaskow #problemypierwszegoswiata
#pieklokobiet #rownouprawnienie #instagram #logikarozowychpaskow #problemypierwszegoswiata

lapko +358
Wszyscy dobrze wiemy, że bez nosacza ta seria nie ma prawa bytu.
UWAGA NOWY TAG - #polomony
Ciągle zbieram kolejne pomysły. Mam już ich od Was sporo, ale są jeszcze nieobsadzone miejsca na mojej liście Polomonów.
#lapkobrazy #tworczoscwlasna #chwalesie
UWAGA NOWY TAG - #polomony
Ciągle zbieram kolejne pomysły. Mam już ich od Was sporo, ale są jeszcze nieobsadzone miejsca na mojej liście Polomonów.
#lapkobrazy #tworczoscwlasna #chwalesie

#muzyka ... #muzykapopularna #jazz
Wiki - Info o pierwszym wykonawcy zamiast o utworze
dobór utworów oraz ich kolejność są mocno subiektywne (żeby nie powiedzieć przypadkowe)... utwór ten posiada jeszcze wiele wartościowych wykonań, prawdopodobnie też jakieś godne odnotowania pominąłem, jeśli brakuje twojego ulubionego doklej w komentarzu...
Playlista YouTube
Nat King Cole - The Ruby and the Pearl oryginalny wykonawca, piosenka wykorzystana do filmu "Thunder in the East" z 1952 r. a napisana przez Jaya Livingstona i Raya Evansa
Perry Como - The Ruby and the Pearl takie tam
Branford Marsalis - The Ruby and the Pearl relaksujący jazz
Tina Brooks - The Ruby and the Pearl jazz z nutką orientu
Mike Shannon - The Ruby and the Pearl gitarkowo fajnie
Miriam Aida - The Ruby and the Pearl ładnie pani śpiewa
Frankie Laine - The Ruby and the Pearl hmmm i tak i nie
Marco Loddo, Daniele Tittarelli, Pietro Lussu, Marco Valeri - The Ruby and the Pearl sympatyczny jazz
Jimmy Myers and the Fraser-Myers Big Band - The Ruby and the Pearl interesujące
Cauby Peixoto - A pérola e o rubi i takie coś znośne
LEONARDO - A pérola e o rubi i takie coś nieznośne
Wayne Shorter Quartet - The Ruby and the Pearl [na froncie, bo jazz]