Wpis z mikrobloga

Robię uaktualnienie systemu do #windows10 na komputerze swojej dziewczyny i od godziny jest 23% postępu, a laptop jest bardzo gorący. W poprzednim tygodniu też próbowałem i laptop się wyłączył w trakcie i został windows 7.
Co robić?
  • 22
@deyna: wina dysku, niech dziewczyna zainwestuje w ssd to się zaktualizuje w 15 minut

u wujka na starym kompe miałem tak samo, restart, błąd, powrót do win7

mówię, wujek, nie żydź kasy, kup ssd, kupił, zamontowałem, update na 5 letnim lapku poszedł w 20 minut jak nie szybciej
@deyna: ja wszystkich znajomych do SSD przekonuję, jeszcze żaden mi nie powiedział że żałuje

dobry tani dysk, Plextor M6V za 230zł masz 120GB na system i programy, stary dysk hdd na muzę/filmy/zdjęcia wrzucić w kieszeń na usb 3.0 za 30pln zmieścisz się z kosztami <300zł w sumie a różnica kolosalna będzie
@deyna: ew skoro dziewczyna nie chce kasy wydawać to ja bym gruntownie tego windowsa 7 wyczyścił ze wszystkiego, skasował wszystkie programy tylko sam system zostawił i wtedy aktualizację robił, powinno pójść szybciej
@deyna: odinstalować programy normalnie, potem przejechać np ccleanerem, i poszukać folderów samemu czy nie zostało coś po tych programach w program files

ew walnąc defraga jeszcze