@TralalAlf: wypożyczyłem w Warszawie, dałem kaucję 700zł i mają mi odliczyć 40zł, jak oddam w poniedziałek, przy sprzedaży i serwisie dodatkowo wypożyczają, żeby sobie potestować przed zakupem, fajna sprawa, jeszcze zastanawiam się nad firmą neato, może też wezmę na testy, na youtub'ie wygląda, że logiczniej dobiera trasę, a to co ze zdjęcia wyżej, to właśnie z roomby
@TralalAlf: ładuje się samo, ma stację, do której wraca po odkurzeniu, lub przerywa pracę na podładowanie i jedzie dokończyć odkurzać, iroboty nie opróżniają się same, robią to chyba samsungi, ale coś słabe mają opinie, więc jakoś nie biorę ich pod uwagę
@qqwre: jeszcze nie kupiłem, a oprócz Roomby sprawdzałem też odkurzacz Neato,
moje wnioski z obserwacji są takie: Roomba jeździ chaotycznie, ale ostatecznie wszędzie dociera, Neato też wszędzie dojedzie, ale jedzie najpierw po obrzeżach pokojów, a potem linia po linii odkurza bardzo kulturalnie, Neato ciszej pracuje (chociaż nie jest to jakoś super ważne dla mnie), Roomba, jak "zauważy" większe zabrudzenie, to wraca w dane miejsce i je doczyszcza, a Neato w dupie to ma i
Sam zastanawiałem się nad Neato (czytałem, że głośniejszy jest Neato), ale padło na Roombę, bo łatwiej o części i każdy kto ma to zachwala, no i chyba popularność Roomby też miała wpływ na decyzję. Neato jest też trochę wyższy (ten czujnik okrągły) i by mi nie wjechał pod ławę pod telewizorem. Z tego co pamiętam z filmów, które oglądałem przed zakupem to 880 ma też znacznie większą moc ssącą niż poprzednie modele.
Jak zobaczyłem, co wyjął z odkurzonego wcześniej zwykłym odkurzaczem dywanu, to jestem już pewien, że muszę mieć taki sprzęt :-).
irobot 786p
#irobot #roomba #agd #odkurzacze
Komentarz usunięty przez autora
@rafwoj: wypożyczyłeś odkurzacz? z wypożyczalni odkurzaczy? wut? i ile takie coś? to takie gówienko do przewozu kotów jak rumba?
jeszcze zastanawiam się nad firmą neato, może też wezmę na testy, na youtub'ie wygląda, że logiczniej dobiera trasę,
a to co ze zdjęcia wyżej, to właśnie z roomby
iroboty nie opróżniają się same, robią to chyba samsungi, ale coś słabe mają opinie, więc jakoś nie biorę ich pod uwagę
moje wnioski z obserwacji są takie:
Roomba jeździ chaotycznie, ale ostatecznie wszędzie dociera, Neato też wszędzie dojedzie, ale jedzie najpierw po obrzeżach pokojów, a potem linia po linii odkurza bardzo kulturalnie,
Neato ciszej pracuje (chociaż nie jest to jakoś super ważne dla mnie),
Roomba, jak "zauważy" większe zabrudzenie, to wraca w dane miejsce i je doczyszcza, a Neato w dupie to ma i