Wpis z mikrobloga

Przedstawię Wam krótką historyjkę na temat #logikarozowychpaskow

W czwartek zostałem oddelegowany do Warszawy w celu uczestnictwa w konferencji na temat cyberbezpieczeństwa bankowości.
Z tego też powodu poleciałem tam ryanairem za jedyne 9 PLN na Modlin. (Dla niewtajemniczonych aby dostać się z Modlina do Warszawy trzeba pojechać pociągiem lub specjalnie podstawionym autobusem).
Ja wybrałem opcję pierwszą więc poszedłem do stanowiska kolei mazowieckich w celu zakupu biletu, za kasą dość ładna młoda kobieta lvl 20-30.

J: Dzień dobry, poproszę dwa bilety kolejowe, jeden do Warszawy drugi w stronę powrotną
K: Jeden
J: Dwa poproszę
K: U mnie kupi Pan jeden (WTF co za różnica)
J: W takim razie poproszę jeden, mam jeszcze pytanie czy ten bilet upoważni mnie do przejazdu na trasie Modlin - Warszawa Służewiec

K: Może Pan jechać gdzie chce, mnie i tak to nic nie obchodzi.

Oo.

#logikarozowychpaskow i trochę Warszawiakiburaki
  • 17
@orzeszkiziemne: zacznijmy od tego ze to ty jakas babe z modlina przyporzadkowales do warszawy. To raz. Nie bylo tez nic o logice. Ona sprzedaje jeden bilet to jeden ci sprzedala i w dupie miala twoje nudne historie. To dwa. Nadal nie rozumiem gdzie to zla logika sprzedajacej bilet i gdzie wogole to mialo byc ciekawe.
A moze oba byla z wroclawia i tu utknela jako sloik. Oooo o to chyba najbardziej
@bocznica o jakich nudnych historiach mówisz? Kobieta jest zatrudniona przez koleje mazowieckie i powinna pasażerom udzielać wskazówek dotyczących podróży. Nie rozumiesz tego? Może Ty w swojej pracy nie robisz tego co do Ciebie należy i uważasz, że takie zachowania są normalne. I zrozum uczestnictwo w nudnej konferencji i lot ( tańszy od pociągu) jest czymś normalnym w codziennym życiu i w tym przypadku ból dupy nie jest wymagany.

Poza tym, normalni ludzie
@bocznica: @orzeszkiziemne:
OP ma 100% racji. Jeśli pracujesz jako twarz przedsiębiorstwa, chociażby na niskim szczeblu, to do twoich obowiązków należy pewne minimum uprzejmości i chęci pomocy klientowi. Takie teksty tej pracownicy KM świadczą nie tylko o totalnym braku profesjonalizmu, ale też o ciężko #!$%@? osobowości.
Co prawda nie wiązałbym tego akurat z byciem z Warszawy/spod Warszawy, bo buractwa w Polsce jest pod dostatkiem, ale ocena sytuacji jest jednoznaczna.
@bocznica Ponieważ to kobiety często nie potrafią zapanować nad swoimi emocjami i dają im ujście w miejscach gdzie nie powinno to mieć miejsca. Wiem coś o tym bo mam dwie przełożone kobiety, plus mój różowypasek też tak robi. Poza tym to właśnie kobieta sprzedawczyni w PRL była taka niemiłą babą, która uważała się za szefową mimo tego, że np stała za kasą.

Faceci nie robią raczej takich rzeczy.

Już napisałem, że nie
@bocznica Zawsze wiedziałem, że niektórzy ludzie myślą wąskotorowo i ich synapsy pracują po prostu wolniej. I właśnie dzisiaj trafiłem na takiego człowieka, Ty w ogóle nie rozumiesz co się do Ciebie pisze, dodatkowo nie potrafisz pisać do drugiego człowieka z odpowiednim szacunkiem.

Tak się składa, że jestem ogarnięty dość dobrze, w Warszawie byłem kilka razy i miasto wcale nie jest lepsze od innych dużych miast w Polsce, nic mnie tam nie ciągnie.
@uzydkownik No #!$%@?łem :) Wiem, że o to jej chodziło, z drugiej strony to trochę dziwne, że ograniczyli sprzedaż tylko w jedną stronę i przez to utrudniają życie pasażerom, bo drugi bilet można kupić dopiero w automacie na dworcu Modlin, gdzie wszyscy biegną na stojący tam pociąg do Warszawy.
Z racji tego robię, że uraziłem kilku mieszkanców stolicy robię małe rozdajo: http://www.discogs.com/The-Beatles-The-Beatles/release/4163846 taka oto płyta dla jednego z plusujących, wysyłka na mój