Aktywne Wpisy

Yuri_Yslin +836
Widzę na wykopie częste posty o budowie taniego domu, więc podpowiem Wam z doświadczenia, co robić, by nie skończyć z domem za 1,000,000 (albo 6000 zł/m^2 do deweloperskiego), a jednocześnie sensownym, z którego będziesz zadowolony:
1. Nie robisz żadnych indywidualnych projektów, nie bawisz się w beta testera czyjegoś pomysłu, kupujesz znany i sprawdzony projekt typu Arosa od Lipińskich i dopiero na niego, z wykorzystaniem sensownego konstruktora, nanosisz swoje poprawki, czyli dopasowujesz np. fundament
1. Nie robisz żadnych indywidualnych projektów, nie bawisz się w beta testera czyjegoś pomysłu, kupujesz znany i sprawdzony projekt typu Arosa od Lipińskich i dopiero na niego, z wykorzystaniem sensownego konstruktora, nanosisz swoje poprawki, czyli dopasowujesz np. fundament

właśnie zainstalowałem Linuxa (Ubuntu 15.10) i ogarnąłem sobie środowisko do Railsów + gita. W jaki sposób mogę pobrać projekt z githuba (git clone) i zacząć na nim działać? Jaki edytor jest warty uwagi i prosty w obsłudze (przedtem korzystałem z C9). Nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi na to jak działać na istniejącym projekcie
#programowanie #rubyonrails #ror
@Hoggie: vim / emacs
(na licencji do nauki)
@zeczny_wonsz: Ty śmieszku, początkującemu polecasz vima xD dobre dobre, 9/10
@Hoggie ogarnij sobie Sublime Text jako edytor a jak masz RubyMine to to jest najbardziej prawilne IDE i chyba nic lepszego sobie nie znajdziesz