@Mordeusz: sprzęt który ma za plecami to profesjonalny sprzęt studyjny który starzeje się bardzo wolno. W nowoczesnych studiach nagraniowych nadal używa się wzmacniaczy, konwerterów i odtwarzaczy sprzed 20, a często 30 lat bo po prostu spełniają swoją rolę, w telewizji jest podobnie - w niektórych studiach nadal używa się ekranów kineskopowych. Choć sądzę, że w jego przypadku to raczej ozdoba, pozostałości z jakiegoś TV vana :)
@NowyLepszySzatan667: Ja akurat lubię to, że nagrywa ze schowka na miotły i ma te śmieszne ekrany za plecami, ale dzisiaj bylejaka komórka za sto dolarów ma lepszą jakość video niż jego kamera na korbkę :|
@Krolowa_MLWP: On pokazywał ze 2 lata temu, że ma jakiś tam zajebisty sprzęt, kamery i chce trochę ogarnąć swoje programy. Ale chyba po prostu tego nie zrobił:D
@JogurtMorelowy: Za każdym razem kisnę z tych jego przedpotopowych, kineskopowych telewizorków w tle. 20 dolarów by mu wystarczyło, żeby sobie unowocześnić "studio".
@Mordeusz: a tam, mi się podoba, fajny klimacik ( ͡°͜ʖ͡°)
@Krolowa_MLWP: @JogurtMorelowy: mam wrażenie, że on celowo robi to w takim stylu, dlatego tak wygląda jego studio i ma w filmach animacje rodem z lat 90 tych, że niby robi wszystko sam bez żadnego wsparcia.
@uniwersalnyhater: A co ma do tego Wyborcza (za którą trzeba zapłacić codziennie 3 zł czy ileś nawiasem mówiąc, YT jest za darmo)? Wiadomości w czerwcu br. oglądało 2,719 mln ludzi, do tego porównuj, tam kiedyś był Kolonko.
najpopularniejsze filmy maxa osiągają ponad milion wyświetleń.
poza tym, co ma do tego, że trzeba zapłacić? ja mówię tylko o osiąganych zasięgach. a kolonko ma zasięgi wyższe od popularnych opiniotwórczych tygodników/dzienników. może nie dobija do poziomu telewizji, ale tak czy inaczej - zdobycie 300 tysięcy subskrybentów to niezły wyczyn jak na niszową publikę i polskie warunki.
osobiście nie oglądam go i nie subskrybuję, ale śmianie się
@uniwersalnyhater: nie śmieję się z wpływu, tylko raczej ze swego rodzaju "sprzedania się", rozumianego jako świadome obniżenie jakości swoich reportaży celem zyskania większej liczby widzów - przecież on w niektórych swoich teoriach spiskowych leci tak hardkorowo, że nikt normalny w to nie uwierzy poza gimbami.
Kolonko bardzo umiejętnie wykreował swój wizerunek "antysystemowca z USA" (na co składa się również to charakterystyczne studio nagraniowe) i oczywiście odniósł sukces (również komercyjny -
#maxkolonko #neuropa #heheszki
źródło: comment_3IvVlsOUvvwf0nWMEVXvk1r2HrYCO6DA.jpg
Pobierz@Krolowa_MLWP: przecież ostatnio wrzuca materiały w wyższej jakości zarówno obrazu jak i dźwięku.
@Mordeusz: a tam, mi się podoba, fajny klimacik ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dobry boże, co w jego życiu poszło nie tak?
źródło: comment_hqfAq5f6aSMXt4FXxhVGNLpRo2tR3mdk.jpg
Pobierz@JogurtMorelowy: mam wrażenie, że on celowo robi to w takim stylu, dlatego tak wygląda jego studio i ma w filmach animacje rodem z lat 90 tych, że niby robi wszystko sam bez żadnego wsparcia.
liczba subskrybentów kanału MaxTVNews - 309 tysięcy
średnia sprzedaż gazety wyborczej w 2015 roku - 175 tysięcy
twój argument jest inwalidą, a niedocenianie nowych mediów już odbija się czkawką "elitom".
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Wiadomości w czerwcu br. oglądało 2,719 mln ludzi, do tego porównuj, tam kiedyś był Kolonko.
najpopularniejsze filmy maxa osiągają ponad milion wyświetleń.
poza tym, co ma do tego, że trzeba zapłacić? ja mówię tylko o osiąganych zasięgach. a kolonko ma zasięgi wyższe od popularnych opiniotwórczych tygodników/dzienników. może nie dobija do poziomu telewizji, ale tak czy inaczej - zdobycie 300 tysięcy subskrybentów to niezły wyczyn jak na niszową publikę i polskie warunki.
osobiście nie oglądam go i nie subskrybuję, ale śmianie się
Kolonko bardzo umiejętnie wykreował swój wizerunek "antysystemowca z USA" (na co składa się również to charakterystyczne studio nagraniowe) i oczywiście odniósł sukces (również komercyjny -