Wpis z mikrobloga

@zuberek1990: jak już chcesz publicznie pokazać kod, to doprowadź go do ładu. Skróć (może na potrzeby przykładu wystarczy 1 led, a nie 16?), tak, żeby wydzielić problem. A żeby się z ciebie nie śmiali, to zdecyduj się na jeden język (pl / eng) i go używaj w nazwach.
@zuberek1990: teraz to jest dopiero padaka. Z kodu na pastebin wynika, że masz while bez {}, więc w tym while wykonuje się tylko jedna instrukcja - ten if z delay. a potem kończy się main i masz błąd składniowy. W związku z czym wkleiłeś na pastebin fatalnie sformatowany, a w dodatku nie działający kod. Dodatkowo w pytaniu nie zawarłeś nawet informacji, co nie działa źle.

Słuchaj, fajnie, że pytasz, ale jak
@sasik520: ok dzięki za pomoc i postaram się przy kolejnym pytaniu bardziej podporządkować :) napisałem, że nie wchodzi do warunku if, miałem na myśli, że przy naciśnięciu przycisku nie zmienia się tryb
@sasik520: w między czasie nawet to znalazłem :) i w symulatorze chodzi dobrze, teraz szukam, dlaczego fizycznie mi to nie działa prawidłowo ;) ale to już jakiś problem z eclipse, bo nawet zwykłego migania diodą nie mogę wgrać
@zuberek1990: tak wygląda C?

nie używam C ale poleciłbym zrobić do każdego z LEDów funkcję i póżniej pętlą for każdy włączyć. C nie używam ale w pythonie to by było

leds = [ledy] # ledy to funkcje odpalające ledy
led() for led in leds: