Wpis z mikrobloga

@nihon: Dlatego jak dla siebie lepiej składać częściami tym bardziej ,że teraz w Polsce zima. Można powiedzieć ,że poza sezonem :). Wszystko zależy ile che się przeznaczyć pieniążków. Ale to to pewnie każdy ekspert powie :)
@nihon: weź sie najpierw naucz latać czymś tanim. Ja mam do nauki syme x5sw i cheersona cx-10 do latania w domu. Docelowo będzie phantom - jedno z najlepszych rozwiązań z kamera. Możesz kupić tez części i poskładać, dołożyć gimbal i kamerę, ale na 90% nie uda Ci sie uniknąć jello, a efekt końcowy wyjdzie cenowo podobnie do phantoma. Natomiast w składaku możesz zrobic co chcesz - zmienić silniki na mocniejsze, zmień
@nihon: Miałem syme x8c, latała całkiem nieźle i polecam ją początkującym. Możesz do niej dokupić jakaś kamerę xiaomi czy mobiusa i spokojnie ją podniesie.

A jak chcesz mieć już lepszy sprzęt, porządnie wykonany to musisz rozglądać się za DJI, żaden składak nie będzie nagrywał filmów, robił zdjęć w takiej jakości jak phantom 3 w podobnej cenie. No i jak Ci dron spadnie z 50 metrów i się rozbije i to nie